LOADING

Type to search

Link-urile foto ale săptămânii

dragosasaftei 8 years ago
Primul bliț a apărut la începutul secolului al XX-lea și era realizat dintr-un praf de magneziu într-un tub de sticlă. În momentul în care se realiza explozia prafului era degajată și o cantitate mare de lumină care umplea zonele întunecate ale cadrului.
Videograful Daniel Csobot a realizat un timelapse macro în care prezintă evoluția unor plante din momentul în care erau semințe și până au ajuns la maturitate.
Încă există concepția că un monopied este util doar atunci când ai un obiectiv uriaș și ai nevoie de un punct de sprijin. Total greșit. Un monopied poate fi util în mai multe situații. Am scris și noi despre asta aici – utilitatea unui monopied.
Fotograful Narcis Virgiliu vă prezintă o colecție tare interesantă de tricouri pentru fotografi, toate la un preț accesibil. Sunt diferite de clasicele tricouri cu aparate foto și arată într-un mare fel.
Fotograful Român – dedicat în mare parte macrofotografiei – Remus Țiplea a fost preluat și menționat de cotidianul american Huffington Post. Fotografiile sale macro ale unor libelule au atras foarte multe aprecieri!
Un articol pe care ar trebui neapărat să-l citiți. Studiul de piață pe care vi l-am prezentat în urmă cu câteva săptămâni arăta că 83% dintre români aleg aparatul foto strict în funcție de numărul de megapixeli.

 Erin Lodi de la DPReview a publicat o primă serie de fotografii realizate cu smartphone-ul Nokia Lumia 1020 care are o cameră de 38 de megapixeli. Telefonul are și posibilitatea de a realiza cadre la 5 megapixeli. Cele la rezoluția mai mică sunt clar mult mai sharp și, credem noi, suficiente pentru majoritatea situațiilor.

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei