LOADING

Type to search

Luminile orașului expuse la F64

dragosasaftei 7 years ago

În data de 18 decembrie, la ora 18:30, luminile capitalei țării au fost aduse la F64 printr-o expoziție care se anunță a fi cel puțin interesantă! Expoziția, intitulată Luminile orașului și realizată alături de Asociația „Bucureștiul meu drag”se prezintă într-o modalitate tare, tare ingenioasă. Fotografiile sunt expuse sub forma unor role de film, 50 la număr, în formatul de 1,2 pe 0,2 metri.

Fotografia pe film are ceva din caăutările alchimiștilor. Substanțe, retorte, termometre, mirosuri, temperaturi stricte, timpi de expunere, filtre mozaic, lumina colorata care învăluie totul în mister. Aparate de mărit, cronometre, tăvi, balanțe, uscătoare. O întreagă magie care transformă lumina în imagini dragi nouă. Cu toții avem acasă un album cu fotografii din care ne zîmbesc bunicii, părinții, sau chiar noi de pe oliță sau din clasa întâi, amintiri nepretuițe cu cei dragi.

Cu aceste cuvinte ni se oferă plăcuta invitație, fiecăruia dintre noi, de a ajunge la această expoziție. Puteți vedea astfel rolele de film expuse la sediul F64, pe Bulevardul Unirii nr. 45, până pe 5 ianuarie inclusiv. În cadrul expoziției veți putea vedea cum arată Bucureștiul în luminile de sărbătoare. Chiar dacă știți orașul și locuiți aici, sunt convins că veți găsi cel puțin o fotografie care să vă ofere o perspectivă diferită. Pentru că așa suntem noi, oamenii.

Vedem zi de zi anumite lucruri și nu ni se mai par frumoase. De altfel, dacă încercăm să le privim ca și cum ar fi prima oară, s-ar putea să rămânem plăcut surprinși. Pentru că da, întotdeauna, dar absolut întotdeauna, putem găsi frumusețea din lucrurile care ne înconjoară. Trebuie doar să știm cum să le privim. 🙂

 

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei