LOADING

Type to search

Următorul nivel în fotografierea cu mirrorless-urile: Lumix Generation Freedom

dragosasaftei 3 years ago

Au trecut deja câțiva ani buni de la apariția primelor mirrorless-uri, iar sistemul începe să devină foarte popular atât printre amatori, cât și printre fotografii ori cameramanii profesioniști. Motivele sunt destul de multe: dimensiunile unui kit complet sunt destul de mici, performanțele deja mai bune decât ale multor D-SLR-uri și o serie de feature-uri indisponibile pe multe alte camere. Odată cu apariția mirrorless-urile performante au început să se regăsească tot mai multe funcții extrem de utile: declanșarea în mod complet silențios (oglinda dispare, apar obturatoarele electronice), sistemele de stabilizare care permit fotografierea cu timpi foarte lungi de expunere (de până la câteva secunde), ori compunerea automată a unor cadre din mai multe imagini.

Lumix Generation Freedom – Libertatea la un nou nivel

Noua campanie Lumix Generation Freedom vine în promovarea libertății pe care ți-o oferă cele mai noi aparate foto mirrorless Panasonic, permițându-ți să te concentrezi doar pe fotografiere și filmare, știind că posibilitățile-s aproape nelimitate.

Indiferent că vrei să folosești camera pentru surprinderea imaginilor în călătorii, că tocmai îți descoperi pasiunea pentru fotografie ori că asta îți e profesia, găsești în mirrorless-urile noi toate soluțiile de care ai nevoie.

Recunosc că nu mă așteptam în urmă cu câțiva ani ca aparatele de acest fel să aibă o evoluție atât de bună. Dacă alegi să compari un mirrorless lansat acum cu primele modele apărute vei găsi diferențe uriașe. La fel și dacă arunci o privire peste piața camerelor foto: dacă în 2011 piața aparatelor foto cu lentile interschimbabile era 100% a DSL-urilor, în acest an procentul a scăzut la 64%.

36% dintre aparatele foto cu lentile interschimbabile de pe piață sunt acum mirrorless-uri.

Semnale bune. Iar statistica e într-o continuă creștere în favoarea mirrorless-urilor.

Motivele sunt multe. Am aruncat o privire peste specificațile celor mai noi aparate foto Panasonic: GX-800KGH5LG80MGX80H și-am ales 10 dintre cele mai puternice argumente:

  • Obturatorul electronic: permite fotografierea la timpi foarte scurți de expunere (de până la 1/16.000), dar și declanșarea silențioasă, fără absolut niciun sunet. Nu o să te mai simți „vizat” când ai de fotografiat la teatru, la operă ori în alte situații în care zgomotul ar putea distrage atenția.
  • Sistemul de stabilizare duală: cu ajutorul lui poți realiza secvențe video nemișcate, dar și fotografii cu timpi lungi de expunere, de până la câteva secunde.
  • 4K: fiecare dintre modele poate filma la rezoluție 4K cu o foarte bună calitate a imaginii.
  • 4K Photo: o funcție care te ajută să nu ratezi niciun cadru, profitând de cele 30 de cadre pe secundă cu care filmează aparatul la 4K. Alegi cadrul preferat și îl salvezi ca pe o fotografie cu o rezoluție de 8 megapixeli.
  • Rezistența la praf și stropire: stai fără griji dacă te surprinde ploaia pe undeva. Corpul compact permite mult mai ușor izolarea pentru astfel de situații.
  • Display LCD rabatabil și tactil: bun și la selfie-uri și la filmare, de exemplu, dacă vrei să schimbi punctul de focalizare în timpul înregistrării.
  • Vizor cu afișare în timp real: chiar dacă nu e un vizor optic, cel electronic compensează fiind de înaltă rezoluție, arătându-ți în timp real imaginea așa cum va arăta în final.
  • Post Focus: nu-ți face griji dacă ratezi focusul, îl vei putea corecta ulterior. Cum funcționează: pe durata unei secunde aparatul surprinde 30 de imagini la rezoluția 4K, fiecare cu planul focal diferit. Rezultatul îți permite să muți apoi punctul de focalizare.
  • Wi-Fi: deja o funcționalitate uzuală, dar foarte utilă atunci când vrei să transmiți rapid imagini de pe aparatul foto.
  • Kit ușor și compact: clar avantajul pe care îl simți după ce treci de la o trusă greoiae (D-SLR + câteva obiective). Și o să apreciezi asta întotdeauna.

Cei de la Panasonic au rezumat toate aceste avantaje în libertatea pe care o câștigi:

Dacă aveți de gând să faceți trecerea la un mirrorless ori să faceți primul pas cu un astfel de aparat vă recomand să treceți printr-un magazin foto și să testați unul din modelele Panasonic. Eu unul abia aștept să iau GX-800K-ul la teste. Se va întâmpla curând. Revin cu fotografii și clip-uri de test.

Până atunci aruncați o privire pe site-ul campaniei, unde o să găsiți detalii despre toate argumentele de mai sus, dar și gama mirorrless-rilor Panasonic.

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei