LOADING

Type to search

Nikon 400mm f/2.8: Un nou teleobiectiv și teleconvertor 1.4X TCIII

dragosasaftei 6 years ago

Nikon a lansat astăzi (n.r. 14 mai 2014) un nou teleobiectiv și teleconvertor. Este vorba de teleobiectivul Nikon 400mm f/2.8 și teleconvertorul 1.4X TCIII. Pus pe noul obiectiv, teleconvertorul ajută la obținerea unei distanțe focale de 560mm cu f/4, apropiindu-se astfel de bine cunoscutul 600mm f/4.

Nikon AF-S 400mm f/2.8E FL ED VR

Noul teleobiectiv este o versiune îmbunătățită a celui lansat în 2007, acesta fiind mai ușor, mai rapid și mai bun calitativ. Principalele îmbunătățiri sunt datorate elementelor de fluorină de pe suprafața lentilelor și a sistemului de control electromagnetic al diafragmei. Acest sistem permite aparatului fotografierea cu viteze mari (precum 11 cadre pe secundă pe Nikon D4S) la o precizie mult mai mare, valorile diafragmei și ale expunerii rămânând constante și nefiind influențate de cadența mare a cadrelor.

Totodată Nikon AF-S 400mm f/2.8E FL ED VR vine și cu un nou mod al sistemului de stabilizare. Este vorba de modul VR Sport care facilitează funcționarea eficientă a sistemului de stabilizare în timpul mișcărilor liniare, de tip panning.

Teleobiectivul este construit din 16 elemente în 12 grupuri, toate lentilele sunt tratate cu nanocristale pentru eliminarea reflexiilor (lens flare), iar distanța minimă de focalizare este de 2.6 metri. Obiectivul are o greutate de 3.8 kilograme, cântărind cu 800 de grame mai puțin față de modelul precedent.

Noul obiectiv va fi disponibil începând din luna august la un preț aproximativ de 50.000 de lei. Noi, bineînțeles. 🙂

Nikon TC-14E III, teleconvertor 1.4x

Alături de teleobiectiv de 400mm a fost lansat și teleconvertorul de 1.4x. Nikon TC-14E III, după numele lui complet, multiplică distanța focală influențând expunerea cu doar o singură dreaptă. Teleconvertorul poate fi, astfel, soluție potrivită pentru fotografii de natură sau evenimente sportive.

Asemenea celorlalte modele, și noul teleconvertor păstrează funcțiile automate ale obiectivelor. Totuși, acesta vine cu îmbunătățiri în ceea ce privește rezistența și calitatea optică. El e construit din 7 elemente în 4 grupuri (wow…) toate tratate cu aceeași fluorină.

Teleconvertorul va fi disponibil tot din luna august, iar prețul lui va fi de circa 2.200 de lei.

Nikon 1.4X TCIII

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

1 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei