LOADING

Type to search

Nikon a lansat primul aparat foto subacvatic cu obiective interschimbabile

dragosasaftei 7 years ago

Iată o mișcare la care nu ne așteptam chiar deloc. Sau cel puțin nu ne-am gândit la ea în ultima perioadă ca la o soluție sau un următor pas în industria foto.

Nikon a lansat primul aparat foto subacvatic din lume cu obiective interschimbabile! Un mirrorless subacvatic, practic! Oare cum o fi să fotografiezi cu un mirrorless sub apa fără să îi pui măcar vreo husă specială? E o experiență interesantă, asta-i clar. Haideți să aflăm mai multe despre noul model.

Nikon 1 AW1 – Mirrorless subacvatic

Noul aparat, Nikon 1 AW1, este rezistent la apă (până la o adâncime de 15m), la șoc (de la înălțimi de maxim 2m) și la îngheț. Este dotat cu un sistem dual de procesare a imaginii EXPEED 3A, sistem care alimntează fotografierea continuă cu focalizare automată cu până la 15 cadre pe secundă și 60 de cadre pe secundă cu AF cu punct fix, oferind posibilitatea de a surprinde rapid momentele cele mai sprintene.

Senzorul CMOS în format CX oferă o rezoluție de 14,2 megapixeli și o sensibilitate ISO curpinsă între 100 și 6.400. De asemenea, aparatul filmează full HD și permite totodată fotografierea în timpul înregistrării video.

Două noi obiective subacvatice

Odată cu lansarea noului aparat au fost anunțat și două obiective dedicate fotografierii subacvatice. E vorba de obiectivul 1 Nikkor AW 11-27.5mm f/3.5-5.6 (all-around-ul clasic) și 1 Nikkor AW 10mm f/2.8 (wide luminos, 27mm în formatul FX). Ambele obiective sunt rezistente la apă, șoc și îngheț și sunt dedicate acestui sistem, asigurând o focalizare precisă și o calitate bună a imaginii indiferent de mediul în care fotografiați. 🙂 

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

1 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei