LOADING

Type to search

S-a lansat Nikon D5300, D-SLR entry-level fără filtru low-pass

dragosasaftei 7 years ago

În urmă cu câteva minute Nikon a anunțat lanarea unui nou D-SLR din gama entry-level. Este vorba de urmașul lui D5200, un D-SLR care a luat o parte din calitățile de top ale lui D7000, acumulându-le într-un body mai compact, capabil să ofere totuși rezultate de calitate. Noul model face același lucru, doar că preia funcțiile importante de pe Nikon D7100.

Noul D-SLR lansat este Nikon D5300, iar specificațiile tehnice ale sale îl fac demn de o alegere excelentă pentru un început promițător în fotografie, dar și o continuitate potrivită. Haideți să vedem de ce-i capabil noul D-SLR.

Specificații tehnice – Nikon D5300

  • Senzor CMOS de 24 de megapixeli;
  • Sistem de focalizare în 39 de puncte;
  • Sistem de procesare a imaginii EXPEED 4;
  • Filtrul low-pass a fost înlăturat;
  • Fotografiere în rafală cu 5 cadre pe secundă;
  • Filmare full HD la 60p;
  • Ecran LCD mobil de 3,2 inchi;
  • Sistem Wi-Fi și GPS incluse în body;
  • Disponibil pe trei culori: negru, roșu, verde.

Rezumând, principalele atuuri ale noului sunt înlăturarea filtrului low-pass (așa cum s-a întâmplat pe D7100 și D800E, acest fapt contribuind la o mai bună calitate a detaliilor), noul sistem de procesare EXPEED 4 și, pentru prima dată la un D-SLR Nikon, body-ul include sistem wireless și GPS.

Cam era momentul ca Nikon să facă acest pas. Personal, nu găsesc un „must-have” funcția de wireless și GPS inclusă în body, dar recunosc că e o unealtă excelentă de marketing. Trecând peste asta, Wi-Fi-ul încorporat în body e util atunci când ești în călătrii și vrei să publici fotografii direct de pe smartphone-ul sau tableta ta sau când vrei să controlezi aparatul de la distanță.

Prețul lui Nikon D5300 în kit cu 18-140mm f/3.5-5.6 va fi de aproximativ 1.400 de euro, iar body-ul singur va costa circa 800. Estimăm un prim preț de vânzare de 3.299 de lei, asta în varianta simplă, doar body. Aparatul va fi disonibil în România începând cu luna noiembrie.

UPDATE! Au apărut primele prețuri. La F64 kit-ul D5300 + 18-140mm este listat la prețul de 6.299 de lei. După un calcul aproximativ se pare că body-ul se va vinde cu un preț de până în 3.999 de lei.  

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

2 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei