LOADING

Type to search

Nikon Learn&Explore, o aplicație iOS extrem de utilă

dragosasaftei 7 years ago

Țin minte că acum câțiva ani Nikon lansase platforma Learn and Explore, urmată apoi de o aplicație dedicată. Prin 2009 lansaseră prima variantă a aplicației, fiind disponibilă și atunci, ca și acum, doar pe sistemul iOS. Din 2009 și până în 2013, timp de aproape patru ani, aplicația a fost actualizată constant. Asta până prin luna aprilie a lui 2013 când a fost lansat ultimul update.

Din câte am observat conținutul de tip text este disponibil și în mod offline, fără o conexiune la internet, însă nu și imaginile. Ca să le vezi ai nevoie să fii conectat la internet. Într-un fel, informația esențială este mereu cu tine. Sfaturile sunt oricum scrise și îți pot fi utile și așa. Oricum, nu asta-i important. Internetul pe smartphone-uri nu mai e ca acum câțiva ani când costa destul de mult să ai 50MB de trafic. Cu suma plătită atunci pentru 50MB acum îți poți lua 500, deci traficul nu mai e o problemă.

Din punctul meu de vedere problema vine de la faptul că au lăsat aplicația de o parte și nu au adus constant update-uri. Timp de patru ani totul a mers ca la carte, aplicația având destul de multe actualizări. În această perioadă s-a adunat extrem de mult conținut util. Dar cum ar fi fost dacă transformau aplicația într-o platformă care să se preia conținutul în timp real, fără să mai fie necesară actualizarea? Cum era dacă aveai posibilitatea ca utilizator să lași comentarii la sfaturi, să pui întrebări, să adaugi chiar tu imagini și recomandări?

Repet, aplicația e extraordinar de utilă în momentul de față, chiar dacă ai sau nu echipament Nikon. Primești sfaturi pentru fotografiatul în tot felul de situații, ai exemple prin imagini și explicații clare, bine formulate. Mi-ar fi plăcut să o am lângă mine când m-am apucat de fotografie. Sunt convins că i-aș fi găsi utilitatea de multe ori.

[button link=”https://itunes.apple.com/app/nikon-learn-explore-photo/id330046127?mt=8″ variation=”red”]Descarcă aplicația Nikon Learn&Explore pentru iOS[/button]

Mi-ar plăcea tare mult să fie transformată aplicația într-una interactivă. Sunt convins că ar avea succes. Oricum ar fi, oricum va continua dezvoltarea ei, dacă aveți un dispozitiv mobil iOS și vă aflați la început de drum vă recomand să o instalați. Plus că mai are și un glosar care explică mulți, foarte mulți termeni din fotografie. Iar dacă vreți să aprofundați puteți să aruncați un ochi pe platforma online, Learn and Explore

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei