LOADING

Type to search

Nikon urmează să lanseze un aparat foto full-frame cu aspect retro

dragosasaftei 8 years ago

Lupta aparatelor de dimensiuni mici, fie că sunt simple compacte, fie rangefindere sau mirrorless-uri, nu a fost niciodată mai acerbă ca acum. Fiecare producător scoate câte un as din mânecă și vine cu ceva nou, oarecum revoluționar (într-un mod exagerat spus). Am văzut în perioada aceasta de la Sony primul mirrorless full-frame, de la Samsung primul mirrorless cu Android și 4G, de la Nikon primul D-SLR entry-level fără filtru low-pass și apoi primul mirrorless subacvatic, iar lista continuă destul de mult.

De această dată Nikon mai face un pas, plănuind să lanseze în perioadă următoare un aparat foto full-frame cu aspect retro. Este vorba de un aparat foto compact, dar care nu va fi un mirrorless, și care ia specificațiile tehnice de pe modelele D-SLR Nikon de top. Partea intresantă este că se anunță posibilitatea de utilizare a tuturor obiectivelor de pe montura Nikon F (deși încă nu e sigur acest fapt). Haideți să vedem care ar fi specificațiile tehnice anunțate.

Specificații tehnice – Compact Nikon full-frame

  • Aspect asemănător cu cel al lui Nikon FM2;
  • Senzor full-frame de 16.2 megapixeli, posibil identic cu cel de pe D4;
  • Sensibilitate ISO cuprinsă între 100 și 12.800, cu posibilitatea de extindere între 50 și 108.200;
  • Fotografie în rafală cu 5.5 cadre pe secundă;
  • Display LCD de 3.2 inchi;
  • Greutate de aproximativ 800 de grame;
  • Posibiltă montură Nikon F;
  • Vizor cu pentaprismă;
  • Sistem de procesare a imaginii EXPEED 3;

Momentan acestea ar fi informațiile care circulă pe internet. Se aude că noul model ar trebui să se lanseze până la începutul lunii noiembrie. Suntem tare, tare curioși să vedem despre ce e vorba!

De altfel ar fi interesant un astfel de model, într-o piață în care accentul este adus în mare parte asupra mirrorless-urilor. Rămâne să vedem totuși ce va oferi noul model și cât de util va fi în comparație cu alte modele de pe piață. 🙂

Sursa: Nikon Rumors

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

1 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei