LOADING

Type to search

Nikon lansează 3 noi obiective: 24-70mm f/2.8VR, 24mm f/1.8 și 200-500mm f/5.6VR

dragosasaftei 6 years ago

Update: Nikon 24-70mm f/2.8 VR si 24mm f/1.8 sunt listate de F64.

Veștile care circulă pe internet de ceva timp s-au adeverit: Nikon a lansat astăzi o nouă versiune a obiectivului 24-70mm. După mai bine de 8 ani de la prima versiune, noul Nikon 24-70mm f/2.8 vine sistem de stabilizare optică a imaginii și o serie de îmbunătățiri tehnice menite să încurajeze toate laudele și meritele adunate până acum. Pe lângă acesta, Nikon mai lansează astăzi și obiectivul wide fix de 24mm f/1.8, dar și teleobiectivul de 200-500mm f/5.6VR. Iată mai multe detalii despre fiecare în parte.

Nikon 24-70mm f/2.8E ED VR

 • Diafragmă maximă constantă f/2.8, diafragmă minimă f/22;
 • Sistem de reducere a vibrațiilor (VR);
 • Bloc optic construit din 20 lentile în 16 grupuri;
 • Sistem de focalizare SWM – Silent Wave Motor;
 • Distanță minimă de focalizare de 38cm;
 • Tratament cu Nano Crystal și de acoperire cu fluor pe elementele exterioare;
 • Greutate de 1070 de grame.

În comparație cu versiunea anterioară, noul obiectiv vine în plus, pe lângă sistemul de stabilizare, și cu un sistem de focalizare îmbunătățit care, așa cum spun cei de la Nikon, va fi de 1.5 ori mai rapid decât cel precedent.

De asemenea, noul obiectiv are o construcție și mai solidă, cântărind și cu 170 de grame în plus față de varianta anterioară.

Obiectivul va fi disponibil începând cu luna septembrie la un preț de aproximativ 10.500 de lei.

Nikon 24-70mm f/2.8E ED VR

Nikon 24mm f/1.8G ED

Acest nou obiectiv cu distanta focala fixa de 24mm si cu un design compact ofera un plus de versatilitate si de libertate creativa. Diafragma luminoasa f/1.8 asigura o profunzime de camp mica, un bokeh delicat si imagini clare in lumina redusa.

Formula optica include doua elemente din sticla ED, doua elemente asferice si tratamentul Nano Crystal de la Nikon care contribuie la obtinerea unor imagini clare si luminoase. Distorsiunile sunt bine controlate, la fel si defectele potentiale care apar in mod tipic la periferia unui obiectiv cu unghi larg, precum pierderea de lumina sau diminuarea claritatii.

Noul 24mm f/1.8 va fi disponibil tot din septembrie și va costa circa 3.300 de lei.

Nikon 24mm f/1.8G ED

Nikon 200-500mm f/5.6E ED VR

Indiferent daca fotografiati subiecte in miscare, pasari, avioane sau sporturi de actiune, acest teleobiectiv in format FX cu distanta focala de 200-500mm ofera o plaja larga de fotografiere, in timp ce diafragma constanta f/5.6 asigura controlul cursiv asupra profunzimii de camp pe intregul interval de zoom.

Fiind cel mai lung zoom cu diafragma fixa din gama curenta NIKKOR, noul NIKKOR AF-S 200-500mm f/5.6E ED VR beneficiaza de cea mai noua tehnologie de reducere a vibratiilor (VR) ce permite fotografierea cu timpi de expunere cu pana la 4.5 stopuri mai lungi si include modul VR SPORT pentru urmarirea actiunilor rapide. Diafragma electromagnetica asigura controlul stabil al expunerii chiar si in timpul fotografierii in serii continue de mare viteza.

Disponibil tot din luna septembrie, obiectivul va avea un preț de aproximativ 6.200 de lei, fiind o variantă extrem de accesibilă (în comparație cu teleobiectivele deja consacrate: 400mm f/4, 600mm f/4 etc.) pentru pasionații de fotografie sportivă, de natură ori wild-life.

Nikon 200-500mm f/5.6E ED VR

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

2 Comments

 1. Cata 27 October 2015

  Buna, Sunt pasionat de fotografie m-am achizitionat un d750 dar paca nu scoate culorile atat de naturale par cam sterse focalizarea unui subiect defocalizeaza alta zona .Ma puteti ajuta in privinta asta E o problema din aparat, setari, sau obiectiv desi am avut aparatul trimis in service cu problema din fabrica ( efect flare) Se pote verifica cumva focalizarea fara al trimite in service

  Reply
  1. Dragoș Asaftei 27 October 2015

   Bună,

   Probabil e din cauza White Balance-ul. Încearcă să îl setezi pe mai mai multe valori și ai să vezi cum se schimbă culorile. Semnificativ. 🙂
   În ceea ce privește focalizarea, e normal să fie așa. Așa funcționează. Focalizează pe subiect și defocalizează (pune în ceață) fundalul/zona care nu e în același plan cu subiectul.

   Așteptăm să ne spui dacă e în regulă. 🙂

   O zi frumoasă!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei