LOADING

Type to search

Manfrotto ridică standardele trepiedelor cu noua serie 190XPRO

dragosasaftei 7 years ago

Trepiedul este unul dintre cele mai importante accesorii de care se poate folosi un fotograf, asta pe lângă obiective și blițuri. Trepiedul te ajută să păstrezi aceeași încadrare la mai multe fotografii, să fotografiezi cu timpi lungi de expunere, să faci un timelapse și așa mai departe. Un trepied e extrem de util și poate fi folosit în multe situații, motiv pentru care trebuie să ai încredere în cel pe care-l alegi.

De ce spunem asta? Îți iei un D-SLR într-un kit cu 18-55 și 55-200, să zicem. Costă cam 3.000 de lei. Apoi vrei să îți iei un trepied și te orientezi către cea mai ieftină variantă. Timp de câteva luni nu te va deranja deloc, dar la un moment dat va începe să cedeze. Și apoi nu e prea plăcut să lași o aparatură în valoare de aproape 3.000 de lei pe un trepied în care nu mai ai încredere. Ar fi păcat.

Considerăm trepiedul un accesoriu extrem de important care ar trebui să aibă ca principal criteriu de alegere calitatea. Ei bine, Manfrotto tocmai a ridicat standardele în ceea ce privește calitatea trepiedelor.

Noua serie de trepiede – Manfrotto 190XPRO

Uitați-vă întâi la cum arată. 🙂

Noua serie Manfrotto 190XPRO

Acum haideți să vedem ce aduce nou. Are un sistem cu clapetă pentru deschiderea rapidă a funcției de mărire a lungimii picioarelor. Apoi poți poziționa coloana centrală pe orizontală printr-o singură mișcare. E utilă această funcție atunci când vrei să fotografiezi pe verticală, să zicem, sau vrei să fotografiezi perpendicular cu planul cerului sau al pământului.

Noua serie Manfrotto 190XPRO

Totodată trepiedul mai oferă posibilitatea atașării unui nou accesoriu. Poți pune o menghină sau un șarpe care să țină o sursă de lumină în direcția în care fotografiezi. Nu mai ai nevoie, deci, de încă un stativ sau trepied pentru a face asta. Interesant, nu? 🙂

Noul trepied este disponibil în 4 variante:

Noua serie Manfrotto 190XPRO

Acum să-l vedem în acțiune. E un trepied care cu siguranță ridică standardele în domeniu, un trepied pe care să nu ai nicio reținere în a-ți pune echipamentul și a-l poziționa în tot felul de variante atunci când fotografiezi pe un teren dificil, spre exemplu. Așteptăm să-l testăm! 🙂

Mai multe detalii despre noua serie de trepiede găsiți pe Photosetup.

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei