LOADING

Type to search

Noul Adobe Lightroom 5 și primele impresii

dragosasaftei 7 years ago

Astăzi s-a lansat noul Adobe Lightroom 5, pus la dispoziție pentru descărcare gratuită în varianta beta. Noua versiune a aplicației de post-procesare foto vine cu câteva feature-uri cel putțin interesante. Dintre toate trei se remarcă și devin extrem de utile în multe situații.

Este vorba de Upright tool (disponibil în meniul Development – Lens Correction)Heal/Clone Tool – cu posibilitatea de selectare a zonei exacte, nu doar sub forma unui brush rotund și Radial Filter. Le-am testat utilitatea celor trei noi opțiuni prelucrând fotografia de mai jos.

Adobe Lightroom 5 Beta - Înainte de procesare

Mai sus ați putut vedea fotografia de la care am pornit. În doar un minut am îndreptat-o, i-am corectat perspectiva și am eliminat distorsiunile, am lumina zona dorită (a fost foarte ok radial filter) și am eliminat și o persoană aflată în stânga cadrului folosindu-ne de noul clone tool. Rezultatul, după doar un minut, îl puteți vedea mai jos. 🙂

Adobe Lightroom 5 Beta - După procesare

Cum am făcut asta? Urmăriți filmulețul de mai jos și veți putea vedea destul de clar. Între timp puteți descărca noul Adobe Lightroom 5 de pe site-ul oficial, Adobe.comDevine din ce în ce mai complex programul și acest fapt nu poate decât să ne bucure. Este mult, mai rapid decât Photoshop-ul și începe să asimileze din ce în ce mai multe din filtrele și tool-urile disponibile doar până acum în Photoshop.

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

2 Comments

  1. Daniel 16 April 2013

    Folosesc lightroom 4 dar din ce zici se pare că 5-ul aduce ceva nou , aștept să fie versiunea finală 🙂 ca să îl folosesc .

    Reply
    1. Dragoș Asaftei 16 April 2013

      Și eu tot 4-le îl foloseam. E diferență mare între el și 5. 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei