Adăugat pe 16 aprilie 2013 de Dragoș Asaftei in Review
 
 

Noul Adobe Lightroom 5 și primele impresii

Adobe Lightroom 5 Beta
Adobe Lightroom 5 Beta

Astăzi s-a lansat noul Adobe Lightroom 5, pus la dispoziție pentru descărcare gratuită în varianta beta. Noua versiune a aplicației de post-procesare foto vine cu câteva feature-uri cel putțin interesante. Dintre toate trei se remarcă și devin extrem de utile în multe situații.

Este vorba de Upright tool (disponibil în meniul Development – Lens Correction)Heal/Clone Tool – cu posibilitatea de selectare a zonei exacte, nu doar sub forma unui brush rotund și Radial Filter. Le-am testat utilitatea celor trei noi opțiuni prelucrând fotografia de mai jos.

Adobe Lightroom 5 Beta - Înainte de procesare

Mai sus ați putut vedea fotografia de la care am pornit. În doar un minut am îndreptat-o, i-am corectat perspectiva și am eliminat distorsiunile, am lumina zona dorită (a fost foarte ok radial filter) și am eliminat și o persoană aflată în stânga cadrului folosindu-ne de noul clone tool. Rezultatul, după doar un minut, îl puteți vedea mai jos. :)

Adobe Lightroom 5 Beta - După procesare

Cum am făcut asta? Urmăriți filmulețul de mai jos și veți putea vedea destul de clar. Între timp puteți descărca noul Adobe Lightroom 5 de pe site-ul oficial, Adobe.comDevine din ce în ce mai complex programul și acest fapt nu poate decât să ne bucure. Este mult, mai rapid decât Photoshop-ul și începe să asimileze din ce în ce mai multe din filtrele și tool-urile disponibile doar până acum în Photoshop.Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.