Adăugat pe 17 ianuarie 2013 de Dragoș Asaftei in Fotoreportaje
 
 

O dată la 12 ani, milioane de oameni în râul Gange

O dată la 12 ani, milioane de oameni în râul Gange
O dată la 12 ani, milioane de oameni în râul Gange

O dată la fiecare 12 ani, în India, pe râul Gange are loc un eveniment rar care atrage milioane de hinduși.  În acest an s-a transformat în cea mai mare reuniune religioasă, atingând un număr de peste 10 milioane de participanți.

Dezbracați, milioane de oameni ținându-se de mână intră în răul Gange luând parte la o procesiune religioasă, hindusă. Totul se întâmplă începând cu ora cinci dimineața, participanții privind răsăritul și transformând totul într-un ritual mistic, aparte.

Și condițiile nu sunt tocmai prielnice pentru intrarea în râu. Apa are puțin peste 0 grade Celsius, ajunge totuși uneori la 3-4 grade Celsius, dar totuși, milioane de oameni participă cu demnitate la această ceremonie. Se pare că religia poate aduna în continuare milioane de enoriași, întregi comunități. Nu multe structuri au aceeași putere. Sau nu pentru cauze care nu au legătură cu revolte sau războaie.

Puteți vedea mai jos câteva fotografii realizate de fotograful corespondent Associated Press, Kevin Frayer. Kevin a realizat fotoreportaje și pe fronturile din Irak și Afganistan, iar în 2006 a câștigat un premiu Pulitzer, alături de un grup de prieteni din aceeași breaslă, pentru relatarea prin fotografii a evenimentelor din acea perioadă din Liban. Întreg fotoreportajul îl puteți vedea pe The Sacremento Bee: The Frame.Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.