Adăugat pe 7 martie 2013 de Dragoș Asaftei in Analize
 
 

O lansare neconvențională văzută de un fotograf

Grozavul și puternicul Oz, o lansare neconvențională
Grozavul și puternicul Oz, o lansare neconvențională

Sau de un pasionat de fotografie. Ieri am primit o invitație la un eveniment mai aparte. Totul a început prin anunțarea că este evenimentul de lansare a unui film și că se va ține undeva la Clinceni sau Gorneni, în jurul Bucureștiului. Până aici nimic special. De aici a urmat partea interesantă. Știi, totul se va transforma într-un zbor cu balonul în jurul Bucureștiului. 

Și de aici totul a luat o altă întorsătură. La auzul vorbelor am făcut imediat legătura cu zborul și cu fotografiile din zbor, pasiunea mea cea mai mare. Am fost tare încântat. Apoi a urmat evenimentul propriu-zis. La 4 jumătate dimineața îmi suna ceasul și mă anunța că trebuia să pornesc spre locul în care aveam să ne întâlnim cu toții. Am ajuns, ne-am strâns cu toții și apoi am pornit cu locul cu pricina.

Din cauza vântului a trebuit să decolăm de la Gorneni. Perfect. Soarele răsărea în fața noastră, iar noi urma să vedem o parte din aceste momente din balon. Am ajuns la fața locului și am văzut balonul care era pregătit să ne ducă spre tărâmuri magice. Am pornit spre tărâmul din Oz, încercând să călătorim pe calea pe care a urmat-o Grozavul și puternicul OzÎntreaga aventură o veți putea vedea în filmul care se lansează chiar mâine, 8 martie, în cinematografe.

Ei bine, în film era vorba de o tornadă care avea să îl ghideze, într-un fel sau altul, pe personajul principal. Noi am decolat și am pornit spre răsărit, la propriu. Ajunși în aer am avut parte de câteva momente speciale. În aer, la aproape 200 de metri, era o liniște cumplită. Doar sunetul suflantei era cel care mai spărgea liniștea. În rest nu se auzea absout nimic. Era… aparte.

Apoi, după aproape o oră de zbor, ne-am pregătit să aterizăm. Dacă în film apare o tornadă, la noi a apărut un vânt care a făcut ca aterizarea să fie una mai puțin lină, dar una specială și care a avut grijă să ne ofere așa, un aer magic. Șiii puțină adrenalină. A fost o experiență extrem de interesantă.

Câteva dintre fotografiile pe care le-am realizat le veți putea vedea în continuarea articolului. Despre asta e o lansare neconvențională. Eu unul m-am simțit foarte bine introdus în poveste. Nacela balonului era branduită cu numele filmului, iar momentul zborului a fost asociat chiar intrigii filmului. E ceva diferit, ceva interesant, ceva care te face să vezi cât mai repede produsul, în acest caz, filmul. Așa arată o lansare neconvențională văzută de un fotograf. Sau un pasionat de fotografie. :)Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.