LOADING

Type to search

O nouă fotografie virală pe Facebook

dragosasaftei 7 years ago

V-am mai povestit despre fotografii realizate de fotografi români și care au ajuns virale pe Facebook. Două dintre situațiile pe care vi le-am prezentat au fost cele cu București Optimist și Dan Dinu, fiecare dintre cazuri manifestându-se în fotografii care au ajuns să aibă mii de aprecieri și distribuiri ajungând astfel virale.

Astăzi vă aducem în atenție (asta dacă nu ați văzut deja fotografie) un cadru realizat în timpul furtunii de marți noaptea (22 mai 2013) în București. Fotograful Luchian Comșa a surprins furtuna în câteva fotografii cu totul și cu totul speciale. Una dintre ele a devenit în scurt timp virală. Despre ce fotografie este vorba?

Este vorba de fotografia pe care o găsiți mai sus, în header-ul articolului. Mai jos găsiți atașat un printscreen menit să evidențieze reacțiile pe care le-a avut fotografia până în momentul actual. Acum fotografia are peste 6.500 de aprecieri și aproape 4.000 de distribuiri, asta pe lângă comentariile care ajung la numărul de 500. Puteți vedea pe Facebook postarea cu fotografia.

Luchian Comsa - Fotografie virală pe Facebook

Ce ne spune Luchian despre fotografie?

A fost realizată cu un Nikon D7000 și Nikkor AF-S 17-5mm f/2.8 la 17mm, cu ISO 400, f/13 și o expunere de 120 de secunde de pe un trepied Manfrotto 190XPROB + cap 804RC2. De ce 120 de secunde? Sunt, de fapt, 6 cadre cu o expunere de 20 de secunde îmbinate mai apoi pentru a obține acest rezultat. Sunt toate fulgerele prezente pe durata a două minute și adunate într-o singură fotografie.

Gurile rele spun că e de fapt postprocesare și nu fotografie. Era cam imposibil să obțină asta dintr-o singură fotografie. Lăsând o expunere de două minute, chiar și cu diafragma închisă la maxim, ar fi obținut, mai mult ca sigur, o fotografie arsă din cauza intensității puternice a fulgerelor. Varianta aleasă de Luchian este cea mai potrivită pentru rezultatul pe care a dorit să îl obțină.

Noi îl felicităm pentru fotografia realizată și pentru reacțiile pe care aceasta le-a generat! Este fotografia care a circulat cel mai mult zilele acestea pe Facebook în România! Felicitări, Luchian!

Îl puteți urmări pe Luchian Comșa pe pagina de Facebook sau pe blogul personalVeți găsi cu siguranță fotografii care vă vor plăcea! 🙂

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

6 Comments

 1. A.Busuioc 24 May 2013

  Am observat şi eu că au cam sărit unii cu gura că e “fake” sau “fotoşopată”, unii din ale căror profile de FB am văzut că nu au nici cea mai mică tangenţă cu fotografia. România, deh!

  Revenind la fotografie, o să încerc să-i fac o analiză cu niscaiva soft şi să o public în zilele imediat următoare. Nu de alta, dar am analizat-o la nivel de curiozitate şi nu mi s-a părut a fi falsă.

  Reply
  1. Dragoș Asaftei 24 May 2013

   Nu este deloc falsă. Fotografia a fost compusă din 6 cadre diferite pentru a „avea” cât mai multe fulgere. 🙂 E doar o compoziție din 6 fotografii – toate extrem de veridice.

  2. A.Busuioc 25 May 2013

   Tocmai asta zic şi eu şi ar cam trebui să le dau peste nas celor care au zis că e făcătură. Căci aşa e la noi în România, gura lumii vorbeşte peste puterile-i de înţelegere.

 2. Daniel 24 May 2013

  Ce mai contează , rezultatul e frumos și atâta contează , de ce , cum , unde , ETC. e irelevant . .

  Reply
  1. Dragoș Asaftei 24 May 2013

   Corect! 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei