LOADING

Type to search

O serie de fotografii aparte cu Luna

dragosasaftei 7 years ago

Zilele trecute a avut loc prima eclipsă parțială de lună din acest an. Tot zilele trecute puteam vedea astrul ceresc mult mai mare decât de obicei. Ei bine, fotograful elvețian Philipp Schmidli a profitat de acest lucru și a realizat o serie de fotografii total diferite față de ceea ce mai văzusem până acum.

Fotograful a încercat de mai bine de câteva luni să realizeze această serie de fotografii, însă din pricina anumitor probleme nu a reușit. Ba erau norii, ba nu era locul bun. Până într-un sfârșit când toate s-au aliniat așa cum s-a gândit Schmidli de la început.

O serie aparte de fotografii cu luna

Și-a planificat locul uitându-se pe Google Earth și calculând poziția ideală. Apoi și-a pregătit aparatura. A fotografiat cu un Canon EF 600mm f/4L IS II și un teleconvertor 2X pe un Canon 1DX, iar ca specificații tehnice a folosit un timp de expunere de 1/250s, cu f/25 și ISO 2500. Rezultatele le veți putea vedea mai jos.

O serie aparte de fotografii cu luna

Fotografia a fost realizată de la o distanță de 1.3 kilometri de subiect. A obținut astfel câteva fotografii ieșite din comun și extrem, extrem de interesante. Pentru că se poate! 🙂

Sursa fotografiilor: PetaPixel.

O serie aparte de fotografii cu luna

O serie aparte de fotografii cu luna

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei