Adăugat pe 11 mai 2013 de Dragoș Asaftei in Povești
 
 

O ultimă îmbrățișare

O ultimă îmbrățișare
O ultimă îmbrățișare

Fotograful Cosmin Bumbuț spunea pe Facebook că aceasta va fi fotografia care va lua premiul World Press Photo anul viitor. Tot ce e posibil. Fotografiile pline de tristețe, dramă și mesaj au obiceiul de a ajunge în topul tuturor competițiilor. Dar nu despre asta e vorba în acest articol.

Fotografia de mai sus a fost realizată de fotograful Taslima Akhter și publicată în cotidianul Time. Totul a pornit de la prăbușirea unei fabrici din Savar, Bangladesh. Destinul a făcut în așa fel încât cele două suflete pereche să rămână așa până în momentul pronunțat în timpul jurământului căsătoriei. Fotografia, extrem de expresivă, extrem de tristă, surpinde Ultima îmbrățișare. 

Te marchează. Sau cel puțin te face să te oprești măcar pentru o clipă din tot ce faci și să îți pui anumite întrebări. Totul a ajuns așa într-o secundă, fără ca nimeni să se aștepte. Uitați ce spune Taslima Akhter, fotograful, despre momentul în care a realizat fotografia.

„Am petrecut toată ziua în zona clădirii prăbușite, privind cum muncitorii răniți erau salvați dintre dărâmături. Îmi amintesc de groaza din ochii rudelor – Eram epuizat mental și fizic. Pe la ora 14 am găsit un cuplu care se îmbrățișa, prins sub dărâmături. Părțile inferioare ale corpurilor erau îngropate sub beton. Sângele din ochii bărbatului curgea precum lacrimile. Când am văzut cuplul nu mi-a venit să cred. M-am simțit de parcă i-aș cunoaște, îmi păreau tare apropiați. Mă uitam la cum erau ei în ultimele momente ale vieții lor, stând împreună și încercând să se salveze unul pe altul, încercând să salveze viața persoanei iubite.”

Nu mai e nevoie de nicio completare. Așa arată o poveste de o viață surprinsă într-o fotografie. În astfel de momente nu mai contează nimic altceva.

Sursa informațiilor: Time.Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.