LOADING

Type to search

Olympus aduce pe piață două noi mirrorless-uri

dragosasaftei 9 years ago

Piața aparatelor foto mirrorless a început să evolueze din ce în ce mai mult. Și, până la urmă, asta e direcția care va prinde cel mai bine în perioada următoare. De ce? Răspunsul e simplu. Fiecare dintre noi își dorește la un moment dat să aibă un aparat compact, care să poată fi accesorizat (să i se poată schimba, deci, obiectivele, să i se poată adăuga un bliț etc.) și care să ofere o calitate bună a imaginii. Ei bine, momentan, doar un aparat foto mirrorless poate să facă asta. Și producătorii s-au prins de acest lucru și investesc din ce în ce mai mulți bani în direcția această.

Dacă aproape fiecare brand are cel puțin câte un astfel de model, Olympus a lansat săptămâna aceasta în România încă două care par să vină drept o confirmare a ceea ce ziceam mai sus. Noile modele, Olympus E-PM2 și E-PL5, sunt noile mirrorless-uri care par se adaptează foarte bine cu lumea în care trăim. Spun asta pentru că vin cu o funcție extrem de întâlnită peste tot, ecranul tactil. Ne-am obișnuit să atingem ecranul telefonului, televizorului și al laptop-ului și încet, încet, ni se va părea normal să atingem orice obiect electronic și acesta să reacționeze. Iată caracteristicile principale ale celor două aparate.

Specificații tehnice

  • Senzor CMOS de 16.1 megapixeli;
  • Procesor de imagine TruePic ce permite obținerea unor fotografii de înaltă calitate cu sensibilitate ISO cuprinsă între 100 și 25600;
  • Stabilizare optică a imaginii pe 5 axe;
  • Filmare full HD la 1080p;
  • Sistem de focalizare Fast AF;
  • Ecran LCD de 3 inchi cu 460.00 de puncte;
  • 12 Art Effects – printre acestea se regăsește și filmarea în miniatură;
  • Fotografiere în rafală cu 8 cadre pe secundă.

Ce le diferențiază între ele?

Revenind, deși sunt asemănătoare cele două aparate, sunt și câteva lucruri ce le diferențiază. Spre exemplu, față de modelul celălalt, E-PL 5 oferă posibilitatea de atribuire a oricărei funcții pentru butonul rotativ (dial), un grip interschimbabil și ecran rabatabil. Pe de altă parte, E-PM 2 oferă posibilitatea modificării tuturor funcțiilor direct de pe ecranul tactil.

Disponibilitate

 Noile aparate Olympus sunt disponibile în stoc la F64 în următoarele variante:

  • Olympus PEN E-PM2 + 14-42 f/3.5-5.6 + Card FlashAir 8GB* la prețul de 3299 lei
  • Olympus PEN E-PL5 + 14-42 f/3.5-5.6 + 40-150 f/4-5.6 + Card FlashAir 8GB* la prețul de 4498 lei 

*cardul FlashAir produs de Toshiba vă oferă posibilitatea de a trimite fotografiile realizate direct pe un smartphone sau laptop pentru vizualizare și apoi procesare/distribuie pe rețele de socializare și așa mai departe.

Olympus PEN E-PL5

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

1 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei