LOADING

Type to search

Panasonic GH4: primul aparat foto mirrorless care filmează 4K

dragosasaftei 7 years ago

Panasonic a făcut azi următorul pas în segmentul aparatelor foto mirrorless prin lansarea unui nou model capabil să filmeze la rezoluția 4K. Panasonic DMC GH4 pe numele lui este primul aparat foto mirrorless din lume care filmează 4k, adică la 4096×216 pixeli, mai mult decât dublul rezoluției full HD cu care ne-am obișnuit. Rămâne acum să avem display-uri pe care să putem vedea filme la o astfel de rezoluție. Dar e bine că primul pas s-a făcut, iar filmarea la 4K devine mai accesibilă într-un fel sau altul. Singura alternativă ar fi Canon 1Dc în momentul de față, dar nu își justifică prețul pentru un fotograf amator.

Panasonic DMC GH4: performanță într-un corp de aproape 2.000 de euro

Reprezentanții Panasonic au anunțat la CES că prețul noului model va fi până în 2.000 de euro. În momentul de față prețul internațional al modelului precedent, DMC GH3, este de 1.000 de euro. Ținând cont de îmbunătățirile aduse și poziționarea pe care o are sunt mari șansele ca GH4 să ajungă la un preț aproximativ de 2.000 de euro. La acest preț se va bate cu Sony A7r sau A7. Care o să fie alegerea potrivită? Un mirrorless full (A7/A7r) sau unul care filmează 4K (GH4)? Depinde acum foarte mult de nevoile fiecăruia și de calitatea pe care o va livra noul model de la Panasonic. Văzând totuși acest clip pare cel puțin pe partea video să fie de ofere o calitate foarte bună!

Revenind, noul model are un senzor de 16 megapixeli și un procesor de imagine quad-core care permite totodată și rularea cursivă a filmării la rezoluția 4K. Totodată GH4 poate fotografia în rafală cu până la 12 cadre pe secundă și are un sistem de focalizare în 49 de puncte.

Alte funcții noi și utile de pe vârful de gamă Panasonic: timelapse/ stop motion direct din cameră, filmare slow/fast motion la 96 de cadre pe secundă, timp minim de expunere 1/8000s și maxim de 60s, ISO de până la 25.600. Totodată aparatul permite și selectarea așa numitului luma range: 0-255, 16-235 sau chiar mai mult.

Partea interesantă e că GH4 vine și un grip care permite conectarea accesoriilor dedicate filmării precum un monitor extern, microfoane și așa mai departe.

Specificații tehnice – Panasonic DMC GH4

 • Senzor Live CMOS de 16 megapixeli;
 • Filmare 4K la 24fps și full HD la 30fps;
 • Sistem wireless;
 • Card SD/SDHC;
 • Bliț încorporat cu o rază de până la 17m;
 • Sensibilitate ISO cuprinsă între 200 și 25.600;
 • Fotografiere în rafală cu 12 cadre pe secundă;
 • Sistem de focalizare în 49 de puncte;
 • Display LCD complet articulat cu rezoluția de 3 inchi și 1.036.000 de puncte;
 • Vizor electronic cu rezoluția de 2.359.000 de puncte;
 • Timp minim de expunere 1/8000s și maxim de 60s;
 • Greutate de 560 de grame.

Disponibilitatea și prețul oficial vor fi anunțate în luna martie. 

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

1 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei