LOADING

Type to search

Photoshop Touch a lansat varianta pentru iPhone

dragosasaftei 7 years ago

Ieri a fost lansată aplicația Adobe Photoshop Touch pentru iPhone. Aplicația era deja disponibilă pentru iPad sau terminalele cu Android, dar nu și pentru iPhone, existând până acum doar varianta Express. Noi am ales să testăm aplicația și să vă prezentăm câteva prime impresii odată cu anunțul lansării acesteia.

Aplicația este diponibilă în iTunes la prețul de 4,99$ și este compatibilă cu iPhone 4S, iPhone 5 sau iPod Touch (generația a 5-a), fiind necesară cel puțin versiunea 6.0 a sistemului de operare iOS. Photoshop Touch este optimizat și pentru iPhone 5, astfel încât se va vedea foarte plăcut pe întreg ecranul. Haideți să trecem la testarea ei.

Meniurile aplicației

Adobe Photoshop Touch este gândit în așa fel încât să poți folosi cam tot ce folosești pe varianta destkop, spre exemplu. Bineînțeles, toate meniurile sunt mult mai simple și structurate oarecum doar pe anumite direcții, dar chiar și așa se regăsesc o mare parte din cele mai utilizate funcții.

Prima imagine prezintă meniul dedicat selecțiilor. Puteți tăia, puteți copia, puteți șterge, puteți selecta anumite zone, deselecta și așa mai departe. Imaginea a doua prezintă meniul efectelor stilistice. Se regăsesc funcțiile de sharp, blur, HDR, noise etc. Sunt corespondentele filtrelor pe care le găsiți în Photoshop în meniul general Filter Gallery.

Meniul din a treia imagine este cel al transformărilor. Puteți decupa, puteți adăuga filtre graduale, puteți adăuga texte, roti imaginea, modifica perspectiva ei etc. Corepondentul în Photoshop al acestui meniu ar fi cel din Edit – Transform alături de cel de Text.

În ultima imagine se regăsește meniul adjustărilor de bază. Puteți transforma fotografia în alb-negru, puteți modifica temperatura de culoare, contrastul, luminozitatea, nivelurile de culoare și așa mai departe. Sunt toate adjustările regăsite în Photoshop în Image – Image Adjustements.


Cum funcționează aplicația

Adobe Photoshop Touch pentru iPhone am observat că se mișcă mult mai repede decât varianta pentru iPad. Bineînțeles, e mult mai util pentru procesare pe iPad datorită ecranului mai mare, însă poate fi folosită la fel de bine și pe telefon. La ce ar fi utilă această aplicație? Eu o găsesc utilă atunci când realizezi anumite fotografii cu aparatul foto și vrei să le trimiți repede undeva și nu ai laptopul la tine. Cu un card SD cu wireless sau un adaptor SD pentru iPhone poți transfera rapid fotografia, procesa la un nivel cel puțin ok și apoi trimite acolo unde dorești.

Aplicația permite lucrul pe mai multe layere, fapt care v-ar putea fi util. Totodată se regăsesc și uneltele clone, brush și magic wand. Sunt utile. Fotografiile pe care doriți să le editați pot fi importate din albumele foto de pe telefon, din sistemul cloud al Adobe sau pot fi realizate pe moment. Există și posibilitatea de realizare a unui layer gol și de umplere ulterioară cu fel și fel de fotografii, colaje și așa mai departe.

Este o aplicație care poate fi utilă în multe situații, dar foarte utilă atunci când este necesară procesarea rapidă, la un nivel nu foarte avansat, de la distanță. Nouă ni s-a părut o aplicație interesantă, bine realizată și care se mișcă suficient de repede. Spre deosebire de alte aplicații de editare foto pentru iPhone, cea lansată acum de Adobe este net superioară.

Și iată și un test minimal de editare cu Adobe Photoshop Touch. Sus aveți varianta originală, iar jos cea procesată. 🙂

Photoshop Touch pentru iPhone - Înainte și după

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei