LOADING

Type to search

Pinterest și Instagram stresează mamele din SUA?

dragosasaftei 7 years ago

Indirect, bineînțeles. Sau dacă nu indirect, cel puțin involuntar. Am citit astăzi într-un articol scris de Violeta-Loredana Pascal pe blogul său în care se prezentau rezultatele unei cercători realizate de Huffington PostDespre ce e vorba?

Publicația a realizat o cercetare pe 7000 de mame din SUA, cercetare prin intermediul căreia a fost observat impactul pe care îl au rețelele de socializare asupra acestora. Rezultatele cercetării au arătat că 42% dintre mame se simt stresate de Pinterest, în special din cauza faptului că fotografiile publicate prin intermediul acestei rețele le induc ideea de a realiza feluri de mâncare perfecte, deserturi inovative și petreceri fără cusur.

Bineînțeles că sunt greu de realizat aceste lucruri, însă deși știu asta, au recunoscut că rețeaua de socializare le grește gradul ne anxietate. Dorind să atingă diverse performanțe pe care le regăsesc în fotografiile publicate pe Pinterest, mamele ajung să realizeze că nu întotdeauna au timpul necesar sau pregătirea pentru a le duce la bun sfârșit. E și normal să fie așa. E greu să faci totul perfect. E mai ușor să faci o dată un lucru perfect pe care să-l arăți tuturor devenind astefl un exemplu.

De asemenea și Instagram-ul crește gradul de anxietate în dorința de a fi o mamă perfectă, mai ales din cauza fotografiilor cu cupluri frumoase, fericite, publicate din ce în ce mai des. Sau din cauza fotografiilor cu feluri de mâncare. Sau, sau, sau. Motive ar fi enorme. Interesantă cercetare, nu? 🙂

Voi vă simțiți stresați de fotografiile publicate pe o anumită rețea de socializare? Văzând imaginile vă impuneți standarde greu de atins?

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

4 Comments

 1. Loredana 14 May 2013

  Merita mentionat – asa cum am spus in post – si ca presiunea nu e data musai de retea sau de terte persoane, ci auto-indusa 🙂 Iar acest lucru, zic eu, spune multe 😉

  Reply
  1. Dragoș Asaftei 14 May 2013

   Exact! Mulțumim de completare! 🙂

 2. Dan Pandrea 14 May 2013

  Nu ma streseaza pozele din retelele sociale, mai ales ca s-a facut un studiu in US din care reiese ca 19% dintre cei de varsta noastra exagereaza cu postarile tocmai pentru a parea mai interesanti.

  Reply
  1. Dragoș Asaftei 14 May 2013

   Corect, bine punctat!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei