Pinterest și Instagram stresează mamele din SUA?

Pinsterest și Instagram stresează mamele din SUA?
Pinsterest și Instagram stresează mamele din SUA?

Indirect, bineînțeles. Sau dacă nu indirect, cel puțin involuntar. Am citit astăzi într-un articol scris de Violeta-Loredana Pascal pe blogul său în care se prezentau rezultatele unei cercători realizate de Huffington PostDespre ce e vorba?

Publicația a realizat o cercetare pe 7000 de mame din SUA, cercetare prin intermediul căreia a fost observat impactul pe care îl au rețelele de socializare asupra acestora. Rezultatele cercetării au arătat că 42% dintre mame se simt stresate de Pinterest, în special din cauza faptului că fotografiile publicate prin intermediul acestei rețele le induc ideea de a realiza feluri de mâncare perfecte, deserturi inovative și petreceri fără cusur.

Bineînțeles că sunt greu de realizat aceste lucruri, însă deși știu asta, au recunoscut că rețeaua de socializare le grește gradul ne anxietate. Dorind să atingă diverse performanțe pe care le regăsesc în fotografiile publicate pe Pinterest, mamele ajung să realizeze că nu întotdeauna au timpul necesar sau pregătirea pentru a le duce la bun sfârșit. E și normal să fie așa. E greu să faci totul perfect. E mai ușor să faci o dată un lucru perfect pe care să-l arăți tuturor devenind astefl un exemplu.

De asemenea și Instagram-ul crește gradul de anxietate în dorința de a fi o mamă perfectă, mai ales din cauza fotografiilor cu cupluri frumoase, fericite, publicate din ce în ce mai des. Sau din cauza fotografiilor cu feluri de mâncare. Sau, sau, sau. Motive ar fi enorme. Interesantă cercetare, nu? :-)

Voi vă simțiți stresați de fotografiile publicate pe o anumită rețea de socializare? Văzând imaginile vă impuneți standarde greu de atins?Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.