LOADING

Type to search

Povestea în fotografii a unor căsnicii de jumătate de veac

dragosasaftei 5 years ago

S-au căsătorit de peste 50 de ani și de atunci sunt împreună la bine și la rău. Dovada căsniciilor de peste jumătate de secol stă mărturie a faptului că dragostea poate fi unul dintre cei mai buni lianți. Fotograful ambasador Nikon, Aurel Rapa, împreună cu Simona Dumitrescu și Denisa Robeci, au început un proiectul „Povestea unor căsnicii de peste o jumătate de veac”, surprinzând în fotografii unul dintre cele mai puternice semne ale dragostei.

Întâlnirea cu fiecare dintre aceste cupluri a avut în jurul ei întrebarea „Care-i secretul unei căsnicii longevive?” Iată poveștile pe care le-au aflat pe parcursul călătoriei lor.

Proiectul urmează să se extindă în mai multe regiuni din țară. Aurel Rapa a surprins imaginile pe care le veți vedea cu: Nikon D3S, Nikon D810Micro NIKKOR AF-S 60mm f/2.8G, NIKKOR AF-S 58mm f/1.4G.

Povestea familie Dinulescu

„Se stiau de la munte, din Voinesita, iar in iarna anului 1960, pe 17 ianuarie, s-au casatorit. A ales-o pentru ca i-a placut modul in care s-a purtat cu el cand s-au cunoscut. L-a ales pentru ca i se parea frumos. De-a lungul anilor au umplut casa cu copii, iar acum au 17 nepoti de la cei 8 fii si fiice.  In toti acesti ani de casatorie, au invatat ca trebuie sa se dea unul dupa celalalt, sa-si ierte unul altuia greselile si sa treaca impreuna peste greutati. Nenea Ion Dinulescu spune ca intr-o familie intelegerea, respectul si toleranta sunt cele mai importante.”, spune Simona Dumitrescu.

Povestea in fotografii a unor casnicii de jumatate de veac 6 Povestea in fotografii a unor casnicii de jumatate de veac 5 Povestea in fotografii a unor casnicii de jumatate de veac 4

Familia Dinulescu in urma cu peste 50 de ani. Foto: Aurel Rapa (reproducere). Obiectiv folosit pentu reproducere: Micro NIKKOR AF-S 60mm f/2.8G

Povestea familiei Ionescu

S-au cunoscut in perioada Sarbatorilor de Craciun, in anul 1953, la Balul Oierilor. Doamna Ionescu isi aminteste cu multa emotie ca in acea seara era singura acasa si a invitat la o tuica fiarta mai multi prieteni. Una dintre fetele care au venit l-a adus si pe verisorul ei, Traian Ionescu. Era inceputul unei frumoase prietenii care s-a implinit prin casatorie in anul 1955, la Bucuresti. Au avut doi copii, o fata si un baiat, iar azi cei care le alina dorul de fiul pierdut mult prea devreme, sunt cei doi nepoti din partea fiicei.

Acum, aflat la onorabila varsta de 91 de ani, domnul Ionescu ii sfatuieste pe tineri „sa duca o viata cumpatata, sa-si iubeasca tara si locurile natale si sa se uite cu mandrie la trecut.” Cei care se casatoresc trebuie “sa-si inchege o familie fericita, respectandu-si parintii, iar mostenitorilor trebuie sa le dea o educatie care sa le asigure un viitor fericit.” Socrii nu trebuie sa se amestece in viata unui cuplu caruia ii „merge bine”, ci sa fie mandri de copiii lor. 

Doamna Ionescu crede ca “tinerii trebuie sa aiba respect unul fata de celalalt si sa-si arate intelegere unul altuia”. Pentru o casnicie armonioasa si echilibrata trebuie “sa contribuie amandoi la dezvoltarea economica a familiei.”, relatează Simona Dumitrescu.

Doamna Ionescu a fost profesoara celebrului actor Stefan Banica.

Povestea in fotografii a unor casnicii de jumatate de veac 2

Povestea in fotografii a unor casnicii de jumatate de veac 3

Povestea in fotografii a unor casnicii de jumatate de veac 1

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

1 Comments

  1. Vali Greceanu 28 June 2016

    Misto povestea !!1

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei