LOADING

Type to search

Prime impresii și fotografii cu Nikon D7100

dragosasaftei 8 years ago

În urmă cu aproximativ o lună Nikon lansa un nou model care avea să redefinească vârful de gamă DX al brandului. Era vorba de modelul Nikon D7100succesorul lui D7000un D-SLR care a reușit să mulțumească un număr extrem de mare de utilizatori în ultimii trei ani de la lansarea sa. Aveam așteptări mari de la noul model. Acum, după prima zi de testare, așteptările ne-au fost depășite. Veți vedea mai jos de ce spunem asta. Iată întâi principalele specificații tehnice și câteva fotografii cu detaliile exterioare care diferențiază noul model de predecesorul său.

Specificații tehnice

  • Senzor CMOS de 24 de megapixeli fără filtru lowpass;
  • Sistem de procesare a imaginii EXPEED 3;
  • Sensibilitate ISO cuprinsă între 100 și 6.400 (cu extensie digitală până la 25.600);
  • Sistem de focalizare în 51 de puncte;
  • Posibilitatea de fotografiere în crop 1.3x (1.3x din formatul DX);
  • Vizor optic cu acoperire de 100%;
  • Fotografiere în rafală cu 6 cadre pe secundă;
  • Filmare full HD cu 60fps.

În continuare puteți vedea câteva fotografii de detaliu ale lui Nikon D7100. Elementele surprinse în cadrele close-up sunt și cele care diferențiază aspectul exterior de cel al lui Nikon D7000. Rotița de schimbare a modurilor de fotografiere are acum un sistem de blocare, a fost pus un buton dedicat pornirii filmării, o rotiță prin care se poate bloca modifcarea punctului de focalizare și una care permite comutarea între modul de fotografiere și cel de filmare în modul liveview.

Totodată, partea de sus a aparatului este învelită într-un aliaj de magneziu, având o durabilitate mai mare. Se observă cum aparatul preia o mare parte din aspectul modelelor superioare, precum Nikon D600review, D800/E sau D4review

Primele fotografii realizate cu Nikon D7100

Și acum primele fotografii realizate. Cadrele de mai jos sunt surprinse cu D7100 și obiectivele 70-200mm f/4 G VR (cele de pe timp de zi) și 85mm f/1.8 D (cele de pe timp de noapte). În toate fotografiile e sesizabilă lipsa filtrului lowpass. Și asta se vede cel mai bine în cropurile 100% pe care le regăsiți mai jos.

E suprinzător nivelul și calitatea detaliilor, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte. După primele ore împreună putem spune că e un aparat rapid, care oferă o calitate bună a imaginii și care este net superior modelului predecesor. De fapt, nici nu e binevenită comparația. E o diferență de trei ani între cele două aparate.

Clar e faptul că se justifică din toate punctele de vedere upgrade-ul de la orice D-SLR entry/mid-level Nikon la noul D7100. Chiar și de la D7000. Haideți să vedem întâi primele cropuri. 

Rețineți că toate fotografiile au fost realizate intenționat cu deschiderea maximă a diafragmei (f/4 cu primul obiectiv și f/1.8 cu al doilea), fotografiile având din start încă un factor influențator și nu neapărat în sens bun. Un al factor care mai influențează este faptul că albul este culoarea predominantă în fotografiile cu florile copacilor. Albul reflectă cel mai puternic lumina și e culoarea la care aberațiile cromatice sunt cele mai evidente. Avem astfel două influențe externe – oarecum nepotrivite. Cu toate astea detaliile sunt excelente. Iată toate fotografiile realizate în decursul zilei de ieri cu noul D7100. 🙂 

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

5 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei