LOADING

Type to search

Prime impresii și fotografii cu noul Samsung Galaxy Note 3

dragosasaftei 8 years ago

În urmă cu câteva zile am început să testăm camera foto a noului model Samsung lansat de curând. Este vorba de smartphone-ul (sau phablet-ul?) Samsung Galaxy Note 3, unul dintre cele mai performante telefoane din momentul de față de pe piață. Noi îi vom testa, așa cum am făcut cu fiecare smartphone care a trecut până acum prin mâinile noastre, camera foto.

Desigur, Note 3 nu e targetat drept telefonul pe care să-l scoți întotdeauna și să faci fotografii. Scopul lui este axat pe îndeplinirea sarcinilor business, office și de asigurarea funcționării optime a diverselor aplicații utile în situații precum cele de care ziceam. Dar chiar și așa, din câte am observat până acum, camera i-a fost optimizată suficient de bine încât să poată prelua și această sarcină.

Să ne uităm întâi peste specificațiile tehnice alte telefonului și ale camerei.

Specificații tehnice – Camera foto de pe Samsung Galaxy Note 3

  • Procesor quad-core de 2.3 GHz și 3GB memorie RAM;
  • Android 4.3;
  • Ecran de 5.7 inchi cu rezoluție full HD;
  • Cameră foto cu senzor de 13 megapixeli;
  • Obiectiv cu diafragma de f/2.2;
  • Distanța focală de 31mm;
  • Fotografiere în rafală 20 de cadre în aproape 3 secunde;
  • Sensibilitate ISO cuprinsă între 50 și 1.000;
  • Funcții principale: HDR, Panoramă, Foto 360, Înfrumusețare față, Fotografie animată și Fotografie de acțiune.

Primele fotografii pe care am apucat să le realizăm cu Note 3 au fost la momentul apusului și imediat după. Am fotografiat în centrul Bucureștiului, prin zona Unirii, mergând apoi spre Ateneul Român. Cred că am început testând telefonul direct la partea cea mai dificilă, fotografierea în lumină slabă.

Și am observat anumite lucruri. Atunci când e complet noapte și fotografiezi un cadru cu luminile orașului, spre exemplu, telefonul procesează automat fotografia reducând zgomotul de imagine. E un avantaj pentru că se îmbunătățește într-o proporție destul de mare calitatea fotografiei. Pe de altă parte se lungește destul de mult timpul, cam cu două secunde, până când să poți realiza următoarea fotografie. Oricum, e binevenită funcția.

De asemenea am mai observat că virează culorile spre o nuanță mai rece, mai albăstruie. La fel, treaba asta-i cu dus și întors. Când fotografiezi luminile gălbui ale orașului e foarte ok, dar când ai de fotografiat ceva care e deja într-o nuanță rece există șansa ca tonalitatea să-i fie accentuată.

În afară de aceste două situații care vin fiecare în parte cu câte un avantaj și dezavantaj, considerăm că s-a descurcat bine camera telefonului până aici. Vă lăsăm mai jos primele fotografii pe care le-am realizat. Revenim curând cu review-ul. 

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei