LOADING

Type to search

Primele fotografii realizate cu iPhone 5S

dragosasaftei 7 years ago

În urmă cu două săptămâni Apple a lansat smartphone-ul iPhone 5SVă prezentam atunci principalele atuuri din punct de vedere al camerei foto, iar acum avem și primele mostre capabile să ilustreze specificațiile tehnice.

Fotografiile pe care vi le vom prezenta ne aparțin și au fost realizate de un prieten al blogului ajuns zilele acestea în State. Mulțumim, Ionuț, pentru fotografii! 🙂 Toate cadrele au fost realizate în Grand Central Station din New York, iar principalul test al telefonului a fost în lumină slabă.

E, probabil, unul dintre cele mai importante teste atunci când vrei să verifici camera unui telefon. În majoritatea cazurilor fotografierea pe timp de zi, în lumină suficientă, nu mai reprezintă o problemă pentru niciunul dintre telefoane, însă fotografierea în lumină slabă este o provocare.

Prime impresii – Camera foto de pe iPhone 5S

Uitându-ne prin EXIF-ul fotografiilor am observat utilizarea (în toate cazurile prezentate) a diafragmei f/2.2. Deschiderea maximă a diafragmei de pe iPhone 5 era de f/2.4. Iată, deci, un avantaj în lumină slabă. Sensibilitatea ISO variază între 320 și 400, semn că procesorul nu forțează spre numere foarte mari, iar timpul de expunere variază în jurul valorii de 1/25s, suficient pentru ca fotografiile să iasă clare (ținând cont și de stabilizatorul electronic) și să nu fie necesară mărirea excesivă a ISO-ului. Fotografiile originale au o rezoluție de 8 megapixeli – 3264×2448. 

A fost testat și modul de panoramare. Cea mai mare panoramă realizată a fost de 25 de megapixeli. Hadeți să vedem fotografiile realizate. Ele nu au fost modificate, ci doar redimensionate. Începem cu câteva cadre generale. 

Iată apoi câteva crop-uri 100% din diverse locuri. Putem observa că fotografierea în contralumină nu e o problemă, iar gama dinamică suficient de largă oferă o expunere apropiată de cea corectă în o mare parte din cadru. De asemenea aberațiile cromatice nu sunt foarte vizibile. 

Și acum să-i vedem blițul care, la acest model, este format din două lampe de iluminare, fiind un bliț dual. Lumina este distribuită într-un mod foarte plăcut, toate zonele sunt expuse suficient de corect (uitați-vă că ecranul iPad-ului nu este ars, iar fundalul este destul de iluminat), iar temperatura de culoare este reglată corect. 🙂

Test cameră foto iPhone 5S - Fără și cu bliț

Suntem încântați de ce am văzut până acum prin fotografiile realizate. Așteptăm să testăm în următoarea perioadă pe îndelete iPhone-ul 5s. 

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

3 Comments

  1. Iancu Doru 25 September 2013

    Tareeee! Intotdeauna camerele de pe dispozitivele Apple au facut treaba buna. Cea de pe iPhone 5S pare excelenta!

    Reply
    1. Dragoș Asaftei 25 September 2013

      Yep, cea de pe 5S face o treabă tare bună!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei