LOADING

Type to search

Procesare foto la nivel global și militar?

dragosasaftei 8 years ago

Se pare că da. Așa relatează The Atlantic în rubrica In Focus într-un articol publicat în urmă cu câteva zile. Despre ce e vorba? În timp ce se identificau fotografiile publicate cu privire la amenținările recente de război ale Coreei de Nord, jurnalistul Alan Taylor a descoperit un cadru care părea să fie manipulat.

Jurnalistul precizează că ar fi vorba de multiplicarea unui aeroglisor (Hovercraft – vehicul militar) de două sau chiar trei ori într-o fotografie care prezenta o desfășurare de forțe care făcea parte dintr-un exercițiu militar. Fotografia cu pricina o puteți vedea mai sus. Dați click pe ea pentru a o privi la rezoluție mare.

S-a identificat astfel faptul că cele două aeroglisoare din apropierea țărmului au fost decupate, copiate și multiplicate pe restul fotografiei. S-a identificat acest lucru prin faptul că navele au în jurul lor un efect de halo, rămas în urma muliplicării, probabil puțin neglijente. Fotografia a fost ulterior ștearsă din circuitul agenției AFP din motive lesne de înțeles.

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei