LOADING

Type to search

Puterea unei fotografii pe Facebook

dragosasaftei 8 years ago

Încă de la începuturile Facebook-ului, fotografiile au avut o mare putere și s-au regăsit într-o proporție mare în cadrul postărilor utilizatorilor, brandurilor și companiilor. Un mesaj text devine greu viral. Adică e greu să scrii ceva atât de interesant încât toată lumea să reacționeze și să distribuie mai departe mesajul tău. Plus că oamenii nu acordă o importanță la fel de mare mesajelor text de pe Facebook.

În schimb, fotografiile beneficiază de un mare avantaj, avantaj care totuși, pare a fi, într-o oarecare scădere față de începutul acestui an. Totuși, fotografiile sunt de impact. Toată lumea publică fotografii, toată lumea distribuie fotografii, toată lumea apreciază fotografii. Întrebarea e următoarea.

Cum ne diferențiem de milioanele de fotografii încărcate?

Nu există un răspuns standard, dar există câteva alternative. Haideți să analizăm fotografia de mai sus. Ce prezintă ea, de fapt? Prezintă Bucureștiul (zona de la Universitate) așa cum arată el cu instalația de lumini de sărbători. Până aici nimic special, nu? Aici vine partea importantă. Fotografia e publicată pe 5 decembrie la ora 23:20. Adică exact în seara în care s-au aprins luminile de sărbători. Adică în momentul în care nu mulți oameni au reușiseră să le vadă.

Acesta este unul dintre motivele pentru care a avut un succes atât de mare. E prima fotografie reușită publicată cu luminile sărbătorilor din București din acest an. E foarte important să fii primul. Și e și mai important să fii primul, dar să fii și bun. Și fotografia realizată de Cristian Vasile exact așa este; prima și reușită!

Poate o să spuneți că e vorba și de noroc, că s-a aflat exact acolo. Eu sunt convins că nu e vorba doar despre asta. A surprins momentul potrivit? L-a surprins. A surprins atmosfera de sărbătoare? A surprins-o. A avut succes fotografia? Încă are! Cam asta e tot ceea ce contează.

Care sunt rezultatele?

Puterea unei fotografii pe FacebookFotografia are în momentul de față peste 18.500 de aprecierei, 12.500 de distribuiri și aproape 1000 de comentarii. Fotografia a fost văzută până acum de 1.200.000 de oameni. Adică un număr extrem, extrem de mare.

Totodată, în 10 zile de la publicarea fotografiei pe pagina București Optimistaceasta a crescut cu aproape 10.000 de fani! Da, zece mii. Pentru că despre asta este fotografia. Despre o poveste pe care să o publici și pe care oamenii să o înțeleagă. O pveste care face apel la valori, la sentimente și la viața noastră, a oamenilor, de zi cu zi.

Cam atât de puternică a fost și este această fotografie! 🙂

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

2 Comments

  1. Lara Povesti Vieneze 17 January 2013

    consider ca fotografia asta a facut succes instantaneu :)), ma uitam la ea de la Viena si ma gandeam, ce frumos, poate ca si ai nostri de aici ar trebui sa mai schimbe lampadarele de pe Graben :)))

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei