LOADING

Type to search

Roibu Grigore, povestea fotografiei selectate pe short list la Sony World Photography Awards 2014

dragosasaftei 6 years ago

Roibu Grigore alături de alți trei fotografi români – vedeți aici fotografiile lor – au fost selectați pe short list la Sony World Photography Awards, una dintre cele mai importante competiții de fotografie din lume. Fotografia înscrisă de Roibu Grigore este o panoramă, iar în continuare urmează să aflăm povestea ei.

Povestea fotografiei realizate de Roibu Grigore

Fotografia pe care o vedeți mai sus este cea care a fost selectată pe short list în cadrul celebrei competiții. Ea se află astfel în primele zece cele mai bune fotografii înscrise în categoria Open/ Panoramic. Așa cum aminteam și în celelalte articole, gândiți-vă că au fost înscrie în total 140.000 de fotografii. 140.000. E mare lucru ca fotografia ta să se numere printre cele mai bune! Dar haideți să-i aflăm povestea.

Era vară și, la invitația unui prieten, eram cazat la Mănăstirea Oașa. Eram curios de lucrul ce se desfășura în atelierul de icoane. Dimineață am ieșit pe malul lacului să mă plimb și să fac fotografii. Mi-a plăcut mult cum se reflectă pădurea în apa lacului dimineața devreme. M-am gândit din primul moment la această simetrie care încalcă regulile compoziționale.”, ne povestește fotograful.

Iată cum poți face dintr-un moment aparent banal pentru multe persoane o fotografie care să fie apreciată la nivel internațional. Dacă Grigore n-ar fi fost pe fază atunci, dacă n-ar fi avut inspirația să se plimbe dimineața în jurul lacului, dacă nu s-ar fi gândit să realizeze o panoramă, ci doar un singur cadru, lucrurile n-ar mai fi stat așa. Sunt atât de multe variabile încât devine clar că pentru a realiza „acea” fotografie trebuie să ai spiritul necesar fotografiei. Să ai puterea de a forma povești prin fotografiile tale. Să formezi poveștidin povești.

Pe Roibu Grigore îl puteți urmări pe Facebook. Noi îi ținem pumnii și îi urăm mult succes în etapa următoare! Să auzim de bine!

Roibu Grigore în short list la Sony World Photography Awards

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

1 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei