LOADING

Type to search

România noastră. A fotografilor.

dragosasaftei 8 years ago

„Zi de zi auzi despre un roman care a reusit sa-si cladeasca o cariera incredibila in tara sau intr-o mare capitala a lumii. Sau care a mai doborat un record. Ori despre un grup de olimpici romani care au devenit campioni europeni sau mondiali.”

Așa este deschis numărul 244, de la începutul acestei luni, al revistei Biz, într-un editorial scris de Marta Ușurelu, redactor șef al publicației. Citind întreg articolul m-a luat așa un fior și m-a făcut să-mi reamintesc încă o dată că, oricât de multe buline negre ar avea România, sunt unele albe care ar trebui să ne scoată în față.

Marta povestește despre faptul că e foarte important să ne concentrăm asupra valorilor pe care România le are. Și pe care le dezvoltă într-un fel sau altul. Chiar dacă sunt doar câteva reușite (și nu e așa; sunt enorm de multe, doar că nu sunt promovate și nu avem curajul să le recunoaștem), ele există și trebuie recunoscute.

Haideți să trecem la fotografie pentru a demonstra acest lucru. Primele două luni ale acestui an au adus premii importante pentru 4 fotografi români la competiții internaționale. Este vorba despre Alecsandra Drăgoi, Hajdu Tamas, Andrei Pungovschi și Ovidiu Bastea. Ei au câștigat premii la unele dintre cele mai importante competiții internaționale de fotografie.

Ei promovează valorile României. Ei înșiși sunt valori ale României. Și tare bine ne-a picat când am văzut că reprezintă România la astfel de competiții. Din păcate interesul presei n-a fost prea mare asupra acestor premii. Nu-i nimic. Vor mai fi și altele. Și, poate că, în timp, lumea va realiza că avem multe reușite în multe domenii. Trebuie doar să le descoperim.

Fotografii minunate cu România vedem peste tot. Povești citim în fiecare zi. Poate că dacă ne-am da interesul am reuși să schimbăm ceva. În continuare vă lăsăm cu fotografiile premiate. E România noastră. A celor care iubim fotografia. E România lor, a celor care au dus numele țării peste hotare câștigând premii importante. Pentru cei ca ei trebuie să luptăm. 🙂

Hajdu Tamas - Finalist - Sony World Photography Awards

Alecsandra Drăgoi - Finalistă Sony World Photography Awards

Andrei Pungovschi câștigă Premiul de Excelentă la Pictures of the Year

Ovidiu Bastea ia Honorable Mention la Photography Master Cup

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

1 Comments

  1. Abbys 2 June 2013

    Felicitari lor si dumneavoastra pentru ca nu ati uitat de ei !!! Televiziunile promoveaza valorile “adevarate” la emisiuni gen: ” Un show pacatos “, “Maruta show”, “Wow biz ” ……etc., ce rost ar avea sa prezinte oameni care au adus un plus de imagine Romaniei ??? Cu deosebit respect Abbys.

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei