LOADING

Type to search

S-a lansat D-SLR-ul full-frame Nikon D610

dragosasaftei 7 years ago

Se pare că Nikon D600 are acum un frățior mai mare. Este vorba despre modelul Nikon D610, anunțat astăzi în New York, urmând ca zilele acestea să fie lansat și în România.

Noul model, așa cum spune Masahiro Horie, Director de Marketing și Planning la Nikon Inc.„este o unealtă care să ne ajute să captăm și împărțim în jurul nostru viziunea creativă cu toate beneficiile pe care le are senzorul full-frame, incluzând un extracontrol al profunzimii de câmp, o plajă dinamică mai largă, calitate mai mare a imaginii, granulație redusă, culori fine și rezultate bune în lumină slabă.”

Totuși, cu ce e mai bun decât predecesorul său, Nikon D600? Haideți să vedem.

Specificații tehnice și noutăți – Nikon D610

Primul update vine la algoritmul de calculare automată a temperaturii de culoare, white balance. Ce-i drept, la D600, WB-ul era întotdeauna virat în spre verde. Producătorii spun că prin intermediul acestui update culorile sunt mai vii și mai aproape de realitate chiar și în lumină slabă, artificială.

Al doilea update vine la mecanismul de declanșare (shutter mecanism) care e unul nou și mai rapid. Nikon D610 poate fotografia acum cu 6 cadre pe secundă. Pe D600 erau 5.5 cadre pe secundă, dar se pare că acel mecanism împrăștia cu o anumită rată (la unele modele mai mare, la altele mai mică – noi n-am întâlnit problema, spre exemplu) picături foarte, foarte mici de ulei care, la un moment dat, devenau sesizabile pe senzor.

Totodată este introdus și un nou mod de fotografiere silențioasă, permițând o rafală de 3 cadre pe secundă în modul Quiet.

Nikon D610 poate filma full HD la 60fps (60i). Vechiul model putea doar la 30fps. Acest update poate fi util pentru cei pasionați de filmarea cu D-SLR-ul.

Cam astea ar fi principalele update-uri și cele care îl diferențiază de Nikon D600. Suntem curioși să îl testăm să vedem îmbunătățile la nivelul calității imaginii.

Ar fi fost interesant un modul wireless încoporat care să permită distribuirea directă a fotografiilor. De asemenea ar fi fost binevenit și un update la construcția body-ului cu câteva scurtături pentru anumite funcții, spre exemplu. Suntem curioși să-l vedem totuși în mână și sperăm că update-ul la calitatea imaginii va fi totuși sesizabil în așa măsură încât să se justifice noua versiune.

Haideți să reluăm.

  • Senzor full frame de 24 de megapixeli;
  • Sistem de procesare a imaginii Expeed 3;
  • Sensibilitate ISO cuprinsă între 100 și 6.400 cu extindere la 50 – 25.600;
  • Sistem de focalizate în 39 de puncte;
  • Fotografiere în rafală cu 6 cadre pe secundă;
  • Filmare full HD cu 60fps;
  • Greutate de 850 de grame (rămâne încă unul dintre cele mai compacte D-SLR-uri full frame).

Prețul pe care-l estimăm în momentul în care va intra pe piața din România ar fi de circa 8.499 de lei (prețul esimat de noi). Prețul anunțat pentru SUA este de 1.999$, echivalentul a circa 6.699 de lei. Așteptăm lansarea sa în România. 🙂

UPDATE: F64 a anunțat un prim preț al lui D610, e vorba de 8.999 de lei.

Dați click pe imaginea de mai jos pentru a vedea broșura oficială de lansare a noului model, Nikon D610.

Broșură Nikon D610

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei