LOADING

Type to search

Înscrie-te la cea de a 4-a ediție a Salonului Fotografului Român

dragosasaftei 3 years ago

Salonul Fotografului Roman continuă prin lansarea celei de-a patra ediții. Este un concurs de fotografie care se va finaliza cu o expoziție fotografică, deschisă din data de 9 iunie până în 7 iulie 2017, în Sala Rotonda și foaierul Sălii Mici a Teatrului Național ”I.L.Caragiale” din București.

Și de această dată atenția va fi îndreptată asupra școlilor românești de fotografie, într-o accepție mai largă a termenilor, încadrându-se în această categorie orice formă de învățământ organizat, de la cursurile de scurtă durată, teoretice și/sau doar practice, fie că sunt ținute într-o sală de clasă, fie că sunt doar în aer liber, într-o excursie făcuta special în scopuri fotografice, până la instituții de învățământ superior specializate în această formă de artă.

Ca noutate, la această ediție sunt încurajați foarte mult și fotografii independenți, prin micșorarea substanțială a costului pentru fiecare tablou cu care dorește să participe.

La aceasta ediție sunt acceptați fotografii (români sau străini) care au parcurs sau parcurg, până la data înscrierii, un curs la o școală românească de fotografie sau sunt fotografi independenți. Fiecare participant se poate înscrie cu oricâte fotografii având un cost de achitat de 50 de lei pentru fiecare tablou, pentru cei care reprezintă o școală de fotografie românească, respectiv de 100 de lei pentru independenți.

Condiția obligatorie este ca fotografiile să fie realizate în acest an. În caz contrar costul de participare este de 150 de lei pentru fiecare tablou. Toate costurile sunt subvenționate de către organizator, ele având doar scopul unei responsabilizări a participanților. Imaginile vor fi printate într-un format de 70cm x 50cm, printate de către firma AME design în tehnologia fotografică tradițională de realizare a fotografiilor (expunere materiale fotosensibile + developare) și înrămate în rame subțiri de aluminiu, un sistem extrem de apreciat de către fotografi. Descrierea tablourilor, inclusiv cu imagini de detaliu, este făcută pe pagina evenimentului.

La sfârșitul expoziției, tablourile vor fi donate autorilor fotografiilor. Dacă numărul de imagini înscrise depășește capacitatea spațiului de a le expune (cca 120-130 de tablouri), se vor face de către organizator și gazdă selecții pentru rămânerea celor mai bune imagini în expoziție. Fotografii ale căror imagini nu vor fi selectate pentru expoziție pot renunța la înscriere (cu returnarea eventualei sume achitate) sau pot beneficia în continuare de costul de producție subvenționat și primind în final tablourile produse. Această selecție se va putea afla doar după finalizarea perioadei de înscriere și va fi adusă la cunoștința participanților de către organizator.

Calendarul evenimentului:

  • 19 aprilie: finalizarea înscrierii școlilor de fotografie;
  • 15 mai: finalizarea înscrierii tuturor fotografilor;
  • 9 iunie: vernisajul expoziției de fotografie la sala de expoziție și foaierul Sălii Mici din cadrul Teatrului Național I.L.Caragiale din București.

Înscrierea școlilor și fotografilor în acest eveniment se va face prin completarea online a unui formular de înscriere a școlilor de fotografie sau a fotografilor. Fotografii care doresc să reprezintă o școală de fotografie nu vor putea să se înscrie decât după ce școala respectivă a fost deja înscrisă. Dacă școala nu dorește să se înscrie, cursantul nu poate să participe decât ca fotograf independent. Mai multe detalii găsiți aici.

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei