LOADING

Type to search

Samsung Galaxy NX s-a lansat printr-o expoziție foto live

dragosasaftei 7 years ago

Azi dimineață (n.r. 10 octombrie 2013) s-a lansat Samsung Galaxy NX în România, dar nu oricum. Lansarea a fost una neconvențională și a constat într-un concept total nou pe care nu l-am mai întâlnit până acum. Totul a pornit de la ideea de bază a noului model.

Samsung Galaxy NX este primul mirrorless cu Android și conexiune 4G. Ce înseamnă conexiunea 4G? Înseamnă internet de mare viteză. La ce folosim internetul? La împărtășirea fotografiilor (poate și în timp real) către prieteni, spre exemplu. Aici intervine sistemul de operare şi conexiunea de mare viteză, ambele ușurându-ne munca.

Samsung Galaxy NX - Lansare

Probabil că aceștia au fost pașii prin care s-a ajuns la expoziția live de care vă vorbeam în titlu. Au fost aleși trei fotografi foarte buni pe nișa lor, iar sarcina lor a fost să realizeze fotografii pe care să le transmită live în timpul evenimentului. Noi aveam la dispoziție trei televizoare mari pe care vedeam în timp real ce fotografia fiecare dintre ei.

Cei trei fotografi implicați sunt Adi Hădean, Aurel Rapa și Alex ConuAșa cum probabil vă și gândeați, Adi ne-a stârnit pofta de mâncare printr-o serie de fotografii gastronomice, Aurel ne-a adus mai aproape de stradă prin câteva fotografii de poveste, iar Alex ne-a transpus direct în studioul lui unde tocmai realiza o ședință foto cu Galaxy NX.

Samsung Galaxy NX - Lansare în România

N-a fost un proces foarte ușor, sunt convins, mai ales că cei trei au fost presați de timp, dorind să ne ofere un număr destul de mare de fotografii într-un timp scurt, dar care să ilustreze cât mai bine calitățile noului modele. Și au reușit asta într-un mod foarte frumos. Felicitări organizatorilor pentru idee și implementare! 🙂

Haideți să trecem și la câteva detalii tehnice.

Samsung Galaxy NX – Specificații tehnice

 • Senzor APS-C CMOS de 20.3 megapixeli;
 • Display LCD de 4.8 inchi;
 • Sensibilitate ISO cuprinsăîntre 100 și 25.600;
 • Conexiune la internet 4G,
 • Sistem de operare Android 4.2;
 • Bliț înorporat;
 • Fotografiere în rafală cu până la 8,6 cadre pe secundă,
 • Sistem de focalizare Advanced Hybrid(combinație între detectare de fază și de contrast);
 • Filmare Full HD la 25fps;
 • 16GB memorie internă + slot micro SD;
 • 2GB memorie RAM.

Din ce am observat la o primă vedere este mult mai rapid decât Samsung Galaxy S4 Zoom, dacă ar fi să comparăm implementarea sistemului într-un aparat foto. Această rapiditate e sesizabilă mai ales când vine vorba de focalizare, expunere și vizualizarea fotografiilor.

Ecranul este suficient de mare încât să îți permită să vezi fotografiile foarte clar, dar parcă puțin cam mare pentru că ai impresia, eu cel puțin așa am crezut, că-l voi atinge tot timpul atunci când declanșez. Desigur, e vorba de obișnuință.

Calitatea imaginii pare să stea tare bine, și asta datorită noului senzor, unul CMOS APS-C. Foarte bună mișcarea asta! Mi-ar fi plăcut totuși să văd mai multe butoane. Controlul se face în mare proporție de pe display. Există o rotiță oarecum multifuncțională, dar parcă ar mai fi fost utilă încă una. Dezavantajul ar fi fost că micșora ecranul și probabil nu asta era dorința producătorilor.

Suntem curioși să testăm aparatul. După primele contacte cu aparatul am fost încântați de calitatea imaginilor obținute. Așteptăm să-l vedem pe teren. 🙂

Samsung Galaxy NX va fi disponibil în curând în kit cu 18-55 la F64 la prețul de 6.499 de lei

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

3 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei