LOADING

Type to search

Samsung Galaxy S6: Cameră de 16MP, cu f/1.9 și stabilizare optică a imaginii

dragosasaftei 6 years ago

Samsung a anunțat la Mobile World Congress în Barcelona noile Galaxy S6 și Galaxy S6 Edge. Vorbim de aceleași specificații tehnice „ambalate” în două forme diferite, S6 Edge având ecranul curbat și oferind câteva controale dedicate pe laturile acestuia. Față de Galaxy Note Edge, primul smartphone Samsung cu un astfel de ecran, S6 Edge vine cu o curbură mai puțin accentuată, încadrându-se mai elegant în forma telefonului.

galaxy-s6Urmărind reacțiile de aseară din timpul prezentării telefonului am observat că elementul central a fost comparația cu iPhone 6, atât de Samsung la eveniment, cât și de jurnaliștii care au avut ocazia telefonului.

Asemănarea lui Galaxy S6 cu iPhone 6 este evidentă: butonul central și senzorul de amprentă, poziționarea intrării pentru căști și a încărcătorului și aspectul general al părții frontale. Ce mi-a atras mai mult atenția în timpul prezentării a fost comparația între două fotografii, una făcută cu Galaxy S6 și una, evident, cu iPhone 6.

Imaginea comparativă de mai jos este unul dintre motivele pentru care abia aștept să testez camera lui Galaxy S6. Tind să cred totuși că imaginile comparative nu au fost realizate corespunzător și că în fotografia din stânga, făcută cu iPhone 6, expunerea a fost făcută mai degrabă pe fântâna arteziană din spate, în loc să fie făcută pe unul dintre cei doi oameni. Am să aștept să testez camera telefonului ca să mă pot pronunța apoi dacă este o comparație pe drept sau nu.

Camera foto iPhone 6 vs. Galaxy S6

Tind să cred totuși Galaxy S6 ar putea avea un avantaj la camera foto față de iPhone 6, acela fiind obiectivul cu deschiderea diafragmei de f/1.9 (față de f/2.2 la iPhone 6). Un alt avantaj poate fi stabilizarea optică a imaginii, inexistentă pe iPhone 6, dar prezentă pe 6 Plus. Cei de la Samsung anunță și că acum camera poate fi deschisă în 0,7 secunde atunci când telefonul este blocat.

Samsung Galaxy S6 EdgeToate acestea sunt diferențe greu de observat în utilizarea obișnuită a telefonului. Desigur, stabilizarea optică își va face simțită prezența, însă deschiderea mai mare a diafragmei ori timpul de 0,7 secunde de care vorbeam vor fi mai greu de observat. Motiv pentru care, cred eu, „bătălia” se va da tot la softul camerei și la comportamentul acesteia în anumite situații.

Îmi atunc aminte că mi-a plăcut camera de pe Samsung Galaxy S5 tocmai datorită modului în care fotografia pe timp de noapte. Alăturând îmbunătățirile de pe S6, acum imagini ar trebui să fie și mai bune noaptea. Totuși, îmi pare rău că odată cu S6 s-a renunțat și la carcasa rezistentă la apă. Cu S5-ul am reușit să fac câteva fotografii reușite pe-o ploaie puternică, într-un acvariu și într-un acvariu. Era un avantaj care pe mine unul mă încânta.

Rezumând, acestea sunt specificațiile camerei foto de pe Galaxy S6:

 • Senzor de 16 megapixeli;
 • Obiectiv cu deschiderea maximă a diafragmei de f/1.9;
 • Distanța focală de aprox. 22mm (nu a fost anunțată oficial, dar se vorbește de un obiectiv wide cel puțin ca cel de pe S5);
 • Stabilizare optică a imaginii;
 • Realtime HDR – un nou mod de fotografie, HDR în timp real;
 • Bliț cu LED;
 • Camera frontală are o rezoluție de 5 megapixeli și obiectiv cu f/1.9;

Alte specificații ale telefonului:

 • Display de 5.1 inchi Super AMOLED;
 • Procesor Exynos Octacore;
 • 3GB memorie RAM;
 • 32/64/128GB memorie internă;
 • Baterie de 2.550mAh (S6) – 2.600mAh (S6 Edge);
 • Încărcare wireless ocazie cu care a fost anunțat parteneriatul cu IKEA, detalii găsiți aici;

Mai sunt informații de aflat, cum ar fi rezoluția la care filmează S6 ori distanța focală a obiectivului. Revenim cu update la articol imediat cum le aflăm. Noile telefoane vor fi disponibile începând cu mijlocul lunii aprilie.

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei