LOADING

Type to search

Camera foto de pe Samsung Galaxy S7: sistem de focalizare Dual Pixel, f/1.7 și senzor cu pixeli mai mari

dragosasaftei 5 years ago

A durat ceva timp până ca producătorii de smartphone-uri să își dea seama că o cameră foto bună nu e una cu o mulțime de pixeli înghesuiți într-un senzor mic, ci invers. Apple a fost primul producător care a înțeles asta și a menținut aceeași linie chiar și în momentul când alții se lăudau cu senzori de 40 de megapixeli și cine știe ce alte „minuni” SF. De aceea, în continuare, cele mai multe dintre fotografiile publicate pe internet sunt făcute cu iPhone-uri, nu cu alte smartphone-uri sau chiar aparate foto.

Ușor, ușor, însă, s-au prins și alți producători. Puțin târziu, dar mai bine decât prea târziu. Samsung a anunțat în seara asta lansarea noului Galaxy S7. El și S6, sunt printre primele smartphone-uri Samsung care au făcut progrese semnificative în privnița camerei foto. Au mai foSamsung Galaxy S7 Camera fotost încercări pe alte modele (K Zoom, de exemplu, a fost un experiment reușit, din punctul meu de vedere), însă abia acum, la S7, am observat cum Samsung începe să acorde din ce în ce mai multă atenție lucrurilor care contează cu adevărat.

Trei noi actualizări mi-au atras atenția: senzorul cu 12 megapixeli, dar cu o suprafață mai mare – deci pixeli mai mari, deschiderea maximă a diafragmei de f/1.7 și sistemul de focalizare Dual Pixel, apărut pentru prima oară pe Canon 70D (a făcut senzație atunci și continuă să fie un extraordinat ajutor pe D-SLR-urile Canon care sunt net superioare altora în privința focalizării automate pe durata filmării/în live view).

Puse cap la cap, pot contribui semnificativ la calitatea imaginii, mai ales în situații mai dificile – fotografia pe timp de noapte ori în lumină slabă. O comparație între noul S7 și iPhone 6S (făcută de Samsung) arată clar avantajele. Rămâne de văzut însă cum o să se comporte în situațiile „reale”. Până atunci, vă invit să aruncăm pe câteva dintre imaginile oferite în timpul lansării oficiale din această seară, de la MWC – Barcelona.

Samsung Galaxy S7 și S7 Edge urmează să fie cât mai curând disponibile la noi în țară. Revenim cu vești de îndată ce vom testa noua cameră foto a lor. Iată specificațiile complete și imaginile de care vorbeam.

  • Display LCD Quad HD Super AMOLED de 5.1 inchi (S7) / 5.5 inchi (S7 Edge);
  • Memorie RAM 4GB / 32-64GB memorie internă + suport microSD până la 200GB;
  • Cameră foto principală de 12 megapixeli, obiectiv cu diafragma f/1.7, sistem de focalizare Dual Pixel și sistem de stabilizare optică a imaginii;

Pe scurt, senzorul are pixeli mai mari, iar deschiderea diafragmei e mai mare. Astfel senzorul va capta mai multă lumină și se va descurca mai bine în situațiile dificile (noaptea ori în lumină slabă). Iar sistemul Dual Pixel (iată cum funcționează) va face focalizarea și mai rapidă/precisă în astfel de condiții.

Samsung Galaxy S7 comparație cu iPhone 6S Plus în lumină slabă

Samsung Galaxy S7 Diafragma

Samsung Galaxy S7 Dual Pixel

  • Cameră foto frontală de 5MP, tot cu f/1.7;
  • Opțional, carcasă Lens Cover care transformă obiectivul într-unul mai wide;

Samsung Galaxy S7 Lens Cover

  • Baterie de 3.000mAh (S7)3.600mAh (S7 Edge);
  • Telefonul este waterproof (IP68), poate sta în apă timp de 30 de minute, la adâncime de un metru, fără să aibă vreo problemă;

Samsung Galaxy S7 Waterproof

  • Sistem de operare Android 6.0;
  • Funcție Always on display – afișează permanent anumite informații pe ecran, fără să fii nevoit să îl atingi – detectează automat dacă e în buzunar sau cu ecranul pe masă și atunci nu se aprinde;

Samsung Galaxy S7 Always-on Display

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei