LOADING

Type to search

Samsung NX Mini: mirrorless „selfie” cu 20.5MP, wireless și LCD care se rotește la 180 de grade

dragosasaftei 7 years ago

Era selfie-urilor ajunge deja la o altă dimensiune. Mergând pe ideea că se fac tot mai multe selfie-uri în lumea întreagă, Samsung a lansat azi un nou mirrorless comunicând exact pe aceeași idee. Noul model se aseamănă cu aparatul compact lansat de Canon la începutul acestui an, PowerShot N100. Totuși, vorbim de această dată de un mirrorless util atât pentru autoportrete, cât și fotografii generale în alte situații. Dar să vedem despre ce e vorba și ce știe.

Samsung NX Mini: mirrorless cu o nouă montură, NX-M

Samsung NX Mini este în momentul de față cel mai subțire mirrorless din lume. Dar asta vine cu câteva „sacrificii”. Montura de pe NX Mini este una nouă. Vorbim de o montură de tipul NX-M care va avea nevoie de o gamă total nouă de obiective. Două astfel de obiective au fost anunțate astăzi, iar cel de-al treilea va fi lansat în vară. Credem că ar fi fost mult mai utilă păstrarea aceleași monturi ca pe celelalte mirrorless-uri Samsung, dar probabil n-ar mai fi permis construirea unui corp atât de mic sau lansarea unei game complet noi ca linie de design.

Oricum e interesant că NX Mini e aproape la fel de subțire ca un iPhone 4S. Bine, doar corpul, dar e un pas înainte. Cu tot cu obiectivul de kit ajunge să aibă o lățime de 3 centimetri, suficient cât să stea ok în buzunarului unui sacou. Rămâne de văzut ce vor alege oamenii. La o dimensiune asemănătoare ar fi și compactul Sony RX 100II. Nu-i poți schimba obiectivul, dar e micuț și oferă o foarte bună calitate a imaginii.

Revenind, lansarea lui Samsung NX Mini este per total o mișcare interesantă. E un nou „front”, dacă-l denumim așa, atacat de producătorii de mirrorless-uri.

Cu noua montură vine și un senzor nou care are de această dată un factor de crop de 2.7x. Este un senzor mai mic cu un număr mare de megapixeli, iar asta s-ar putea să afecteze într-o oarecare măsură calitatea imaginii.

20.5MP, Wi-Fi și LCD care se rotește la 180 de grade

E clar de unde vine denumirea de mirrorless „selfie” din titlu. Ecranul lui NX Mini se rotește la 180 de grade, putând astfel să faci un autoportret sau un selfie de grup mult mai ușor.

Așa cum ziceam mai sus, senzorul noului mirrorless are un factor de crop de 2.7X, o suprafață de 1 inchi, având o rezoluție de 20.5 megapixeli. Totodată, sistemul de procesare este rapid permițând fotografierea în rafală cu 6 cadre pe secundă și un timp minim de expunere de 1/16.000s, așa cum nu multe mirrorless-uri au. Haideți să vedem specificațiile tehnice complete.

Specificații tehnice – Samsung NX Mini

 • Senzor CMOS de 20.5 megapixeli;
 • Filmare full HD la 30p;
 • Card de memorie micro SD/SDHC;
 • Bliț încorporat;
 • Conectivitate wireless și NFC;
 • Fotografiere în rafală cu până la 6 cadre pe secundă;
 • Sensibilitate ISO cuprinsă între 160 și 12.800, extinzându-se până la 25.600;
 • Display LCD touchscreen de 3 inchi și 460.800 de puncte;
 • LCD-ul poate fi rotit la 180 de grade;
 • Timp minim de expunere de 1/16.000s;
 • Greutate de doar 196 de grame.

Două noi obiective: NX-M 9mm f/3.5 și NX-M 9-27mm f/3.5-5.6

Cele două noi obiective lansate azi pentru montura NX-M sunt 9mm f/3.5 și 9-27mm f/3.5-5.6. Cu primul kit-ul va fi unul destul de subțire, încăpând (din ce se vede în fotografii) într-un buzunar fără să incomodeze.

Primul obiectiv, cel de 9mm, nu are sistem de stabilizare inclus, iar prețul lui va fi de aproximativ 799 de lei.

Cel de-al doilea obiectiv, 9-27mm f/3.5-5.6 (un înlocuitor al clasicului 18-55mm, doar că puțin mai strâns), vine cu sistem de stabilizare, iar prețul de vânzare va fi de circa 1.199 de lei.

Un al treilea obiectiv – 17mm f/1.8 (un fel de 50mm pe APS-C) – va fi lansat în vara acestui an.

Samsung NX Mini va fi disponibil în kit cu obiectivul de 9mm la prețul de 1.999 de lei și în kit cu 9-27mm la prețul de 2.399 de lei. Prețurile sunt aproximate pe baza celor anunțate în SUA.  

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

1 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei