LOADING

Type to search

Selfie de Oscar: fotografia cu cele mai multe retweet-uri

dragosasaftei 6 years ago

Se spune că 2013 a fost anul în care a început explozia selfie-urilor. Pentru cine nu e familiarizat cu termenul, selfie-ul este un autoportret pe care ți-l faci fie cu telefonul, fie cu aparatul foto. O fotografie pe care ți-o faci singur. Toată nebunia cu fotografiile astea atrage din ce în ce mai mult, iar ea a crescut, putem spune, odată cu Instagram-ul.

Cântăreți, actori, oameni de televiziune, politicieni, sportivi și așa mai departe, toți care sunt pe fază au început să profite de context și să intre în jocul selfie-urilor. Așa noi, cei care-i urmărim, avem acces la imagini pe care altfel nu le-am vedea. Imagini care nu-s neapărat profesioniste, dar care sunt făcute de acele persoane într-un anumit moment și care sunt distribuite instant. Avem acces la o clipă din starea lor. E ceva mai „intim” decât o fotografie făcută de altcineva.

Acum să trecem la fotografia pe care o vedeți mai sus. La ediția din acest an de decernare a premiilor OscarEllen DeGeneres, gazda emisiunii The Ellen Show a făcut un selfie cu câteva staruri de la Hollywood. În fotografie îi avem pe Jennifer Lawrence, Angelina Jolie, Bradley Cooper, Kevin Spacey, Jared Leto, Meryl Streep, Julia Roberts, Lupita Nyong’o, Brad Pitt și, bineînțeles, pe Ellen.

Asta înseamnă să fii deschis. Să înțelegi schimbările și să te adaptezi la ele. Nu rezolvi nimic dacă te opui. Într-un final vei ajunge să fii de partea lor. De bună voie sau „silit de context”, cum ar spune o vorbă clasică, dar modificată puțin.

Fotografia pe care a făcut-o are în momentul de față (la ora 09:002.279.566 de retweet-uri. Două milioane de retweet-uri, din care primul milion a fost făcut în prima oră de la postarea fotografiei. A bătut recordul fotografiei cu Barack Obama din 2012. Fotografia de când el a câștigat din nou alegerile avusese jumătate de milion de RT-uri. Cea de acum are de peste patru ori mai mult. Wow!

Să vedem ce direcție va lua în tot acest an nebunia selfie-urilor. În acest ritm tinde să fie unul dintre cele mai populare și răspândite genuri de fotografie. S-ar putea să vedem curând și primele campanii făcute în stilul ăsta. Ar fi o idee.

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei