LOADING

Type to search

Sigma permite „portarea” obiectivelor în altă „rețea”

dragosasaftei 7 years ago

Dacă până acum câțiva ani era lupta aceasta acerbă de a separa clar lucrurile (dacă erai client Connex nu puteai să te transferi la Dialog și să-ți păstrezi numărul decât printr-o procedură lungă și complicată; dacă erai client UPC trebuia sa treci prin proceduri dificile pentru a renunța la contract și a trece la Romtelecom etc.), în ultimul timp oamenii și-au dat seama că oricum clienții găsesc metode pentru a se orienta dintr-un loc în altul și atunci toată această luptă de a îngreuna procedurile e mult mai costisitoare decât clientul pierdut, ca să spunem așa. Și astfel acum îți poți porta foarte simplu numărul de telefon dintr-o rețea în alta, fiind ajutat chiar de operatorii respectivi.

Sigma, producând obiective pentru toate brandurile de aparate foto, și-a dat seama de acest lucru, gândindu-se așa: „Obiectivul e identic din punct de vedere optic chiar dacă e făcut pentru Canon, Nikon sau Sony. Diferă doar montura. Haide să le dăm oamenilor posibilitatea de a-și face tranziția de la un sistem la altul ca să nu renunțe la obiectivele noastre.” Bine gândit. Noi așa credem că s-au gândit producătorii înainte de a lansa această posibilitate. Ce-i drept e mult mai rentabil. Dacă vrei neapărat să treci de la un sistem la altul o vei face cu toate costurile necesare. Și dacă ai un obiectiv Sigma care e făcut pentru vechiul sistem vei renunța la el pentru că nu va mai fi compatibil și poate că a doua oară nu vei mai face aceeași alegere.

Așa, prin noua posibilitate, plătești o taxă care poate ajunge până la 250$ în funcție de distanța focală a obiectivului și acesta va fi modificat în așa fel încât să se potrivească noului sistem. Procedura este următoarea:

 • Se trimit obiectivele la fabrica Sigma din Japonia, Aizu – deci totul va fi făcut într-un service profesionist;
 • Obiectivele vor fi converite, calibrate și optimizate pentru noul sistem.

 Și apoi obiectivul ajunge înapoi la voi. Suntem curioși însă dacă va prinde la public această soluție. Depinde de mulți factori. De cât de mult va dura toată procedura și de cât de rentabilă va fi. Costul total ar trebui să fie net mai mic decât procedura pe care ar alege-o majoritatea oamenilor: vinderea obiectivului actual și completarea cu o diferență pentru achiziționarea unuia pentru noul sistem.

Voi ați alege această soluție? 🙂

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

2 Comments

 1. Andrei Iatan 2 August 2013

  Interesant, dar nu stiu ce sa zic. Eu am un 35 1.4 de la Sigma. Daca as trece de pe Canon pe Nikon as vrea obiectivul asta, dar fara sa il vand, asa ca daca ar fi rentabil as incerca toata treaba asta. Dar daca duraza 1-2 luni convertirea? Sunt curios sa vad primele cazuri..

  Reply
  1. Dragoș Asaftei 2 August 2013

   Yep, suntem și noi curioși să vedem ce și cum. 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei