LOADING

Type to search

Sony Xperia Z2: smartphone cu cameră foto de 20.7MP și filmare 4K la 30p

dragosasaftei 6 years ago

Sony a anunțat astăzi la Mobile World Conference din Barcelona lansarea unui nou smartphone, „the world’s best camera and camcorder in a waterproofsmartphone”, așa cum precizează în comunicatul de presă. Pe scurt este vorba de un smartphone rezistent la apă și care are o cameră foto cu specificații de vârf. Dar haideți să vedem despre ce e vorba.

Sony Xperia Z2: 20.7MP, obiectiv Sony G și filmare 4K la 30p

Acestea ar fi specificațiile cheie ale camerei foto regăsite pe noul smartphone lansat de Sony. Senzorul este unul cu o suprafață de 1/2.3 inchi (dacă-l făceau și mai mare era excelent), dar construit pe tehnologia Exmor RS, foarte asemănătoare cu cea de pe aparatele foto compacte premium din gama Sony (vezi modelul RX100 II). Senzorul are rezoluția de 20.7 megapixeli.

Obiectivul este unul din gama Sony G, asigurând o calitate mai bună a imaginii. Deocamdată nu sunt informații cu privire la distanța focală și deschiderea diafragmei. Bine ar fi să aibă un obiectiv wide, de aproximativ 24mm și o deschidere a diafragmei de cel puțin f/2.2, asta ca să intre în cursa cu iPhone 5S și HTC One, smartphone-urile cu cele mai bune camere foto lansate anul trecut.

Camera e capabilă să filmeze la rezoluția de 4K (3840x2160px) la 30 de cadre pe secundă. Majoritatea modelelor lansate de ceilalți producători până acum filmau 4K abia la 15fps. E un progres binevenit. Pentru o calitate mai bună a filmării camera are și un sistem de stabilizare SteadyShot, care promite imagini mai clare și mai stabile.

Totodată este introdusă și posibilitatea de filmare la 120 de cadre pe secundă și alegerea ulterioară a secvențelor care vor fi redate în slow motion și care la viteză normală. Cam la fel cum e și pe iPhone 5S.

Camera foto mai are și efecte creative, dar și pentru bokeh, simulând o profunzime de câmp mai redusă: face două fotografii focalizate în puncte diferite și le suprapune lăsând subiectul în clar și „încețoșând” fundalul. Rămâne să vedem cum se va descurca. Așteptăm să testăm noua cameră pentru că cel puțin din specificații pare să se descurce bine.

Iată-i și compoziția blocului optic.

Sony Xperia Z2

Specificații tehnice generale – Sony Xperia Z2

  • Display de 5.2 inchi cu rezoluție full HD;
  • Sistem de operare Android 4.4;
  • Procesor quad-core de 2,3GHz;
  • 3GB RAM;
  • Baterie de 3.200mAh (wow, e o baterie mare);
  • Cameră foto de 20.7MP cu filmare 4K la 30p;
  • Conexiune NFC și 4G;

Sony Xperia Z2

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

3 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei