LOADING

Type to search

Sony a lansat două noi aparate compacte, RX1R și RX100 M2

dragosasaftei 7 years ago

Ieri (n.r. 18 iulie 2013) Sony a lansat două noi aparate compacte. Ne bucurăm să vedem că în dezvoltarea acestor noi modele accentul a fost pus într-o proporție foarte mare pe senzorul de imagine. Putem observa cum unul dintre modele are senzor full-frame, iar celălalt (aparat compact în toată firea) are un senzor de un inch, asta în condițiile în care majoritatea aparatelor compacte au senzori pe jumătate cât acesta. Ba chiar și o parte din cele mirrorless. Și suntem convinși ca asta o să se vadă și la calitatea fotografiilor.

Cele două noi modele lansate de Sony ieri sunt RX100 M2 și RX1R, ambele punând accentul pe calitate într-un corp foarte mic. Haideți să le vedem specificațiile tehnice și câteva fotografii.

Sony RX100 M2

Sony RX100 M2 vine cu un senzor CMOS Exmor de un inch iluminat din spate cu 20,2 de megapixeli efectivi, conexiune Wi-Fi + NFC, procesor de imagine Triluminos Colour, obiectiv Carl Zeiss care pornește de la f/1.8 (obiectivul este de 28-100mm f/1.8-4.9 în formatul 35mm), focalizare în 25 de puncte, sensibilitate ISO cuprinsă între 160 și 25.600, fotografiere în rafală cu până la 10 cadre pe secundă, filmare full HD 60p și o serie de facilități regăsite în soft și capabile să vă ușureze munca în obținerea anumitor fotografii. 

Deocamdată nu avem informații oficiale cu privire la preț și disponibilitate în România, însă prețul (orientându-ne după cel din alte țări) va fi undeva în jurul sumei de 750 de euro. E un preț destul de mare, însă e pe măsura calității pe care o oferă aparatul. Este o variantă bună atunci când vrei o cameră compactă, dar care să ofere totodată o calitate foarte bună a imaginii. 🙂

Sony RX1R

Acesta este cel de-al doile amodel lansat aseară. Este vârful de gamă al clasei compacte Sony și pe noi ne-a surprins în cel mai plăcut mod posibil. Veți vedea asta în următorul articol de azi. Sony RX1R vine cu un senzor full-frame de 24,3 de megapixeli și un obiectiv Carl Zeiss Sonnar T* 35mm f/2. Totodată a fost înlăturat filtrul low-pass, asigurând o mai bună calitate și rezoluție a imaginii. De fapt pe rezoluție a fost pus accentul la acest nou model. De aici și R-ul din denumire care indică, așa cum ne spune Sony, o îmbunătățire a rezoluției imaginilor.

Modelul este dotat cu Triluminos Colour, procesorul de imagine care asigură un aspect natural și aparte al fotografiilor. Așa cum ziceam, e un aparat pe care l-am vrea cu noi tot timpul. E ca și cum ai lua un full-frame de top, i-ai pune un 35 fix cu f/2 (un obiectiv mai mult decât suficient în majoritatea situațiilor) și i-ai da un resize din Photoshop în așa fel încât să nu mai aibă 2 kilograme și un body uriaș, ci doar 453 de grame. Și să-l poți lua peste tot cu tine știind că obții o calitate excelentă a imaginii indiferent de situație.

Aparatul vine totodată și cu o sensibilitate ISO cuprinsă între 100 și 25.600 (stați să vedeți ce calitate scoate și la 6.400 – EXCELENT!), fotografiere în rafală cu până la 22 cadre pe secundă și filmare full HD 60p. Aparatul va fi disponibil după începutul lui august și va costa circa 2.800 de euro. 

Sony RX1R

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

3 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei