LOADING

Type to search

Sony a6000: mirrorless cu 24.3MP și fotografiere în rafală cu 11 cadre pe secundă

dragosasaftei 6 years ago

În urmă cu câteva zile, pe 11 februarie, Sony a lansat un nou aparat foto mirrorless. Se pare că lupta pentru un sistem de focalizare cât mai rapid și precis în segmentul aparatelor foto mirrorless este din ce în ce mai acerbă. După ce în urmă cu aproape două săptămâni Fuji X-T1 era anunțat drept mirrorless-ul cu cel mai rapid sistem de focalizare, Sony preia acum titlul prin lansarea noului model.

Sony a6000: cel mai rapid sistem de focalizare și fotografiere în rafală cu 11fps

Sony a6000 vine drept un înlocuitor pentru modelele NEX-6 și NEX-7 deja existente, plasându-se în același segment de preț cu acestea. Conform informațiilor oficiale noul mirrorless se va vinde la un preț de circa 3.500 de lei în kit cu obiectivul de 16-50mm și la aproximativ 2.800 de lei în varianta simplă, doar body.

Noul model vine cu un senzor de 24.3 megapixeli și un procesor de imagine BIONZ X, același ca pe modelele A7/A7r, vârfurile gamei mirrorless Sony în momentul de față. Sony a6000 are un nou sistem de focalizare, cel mai rapid din momentul de față de pe piață, fiind capabil să fotografieze cu 11 cadre pe secundă focalizând la fiecare cadru în parte. Până acum valoarea aceasta era atinsă prin blocarea focalizării din primul cadru și menținerea acesteia pe durata celorlalte care urmau. a6000 poate să fotografieze la această viteză focalizând încă o dată în fiecare cadru.

Sistemul de focalizare este compus din 179 de puncte care acoperă o foarte mare suprafață din cadru. Totodată noul model vine și cu sistem wireless și NFC încorporat.

Specificaţii tehnice – Sony a6000

 • Senzor CMOS de 24.3 megapixeli;
 • Filmare full HD la 60p;
 • Bliț integrat cu o rază de acoperire de până la 6 metri;
 • Card SD/SDHC;
 • Sistem wireless și NFC;
 • Procesor de imagine BIONZ X care aduce un plus calității imaginii;
 • Sistem de focalizare în 179 de puncte;
 • Fotografiere în rafală cu 11 cadre pe secundă;
 • Display LCD de  3 inchi în 921.000 de puncte;
 • Vizor electronic în 1.440.000 de puncte;
 • Greutate de 344 de grame.

Sony a6000 va fi disponibil din luna aprilie la un preț de circa 3.500 de lei în kit cu obiectivul de 16-50mm și la aproximativ 2.800 de lei în varianta simplă, doar body. 

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei