LOADING

Type to search

Sony A7II: Mirrorless full-frame cu stabilizare pe 5 axe

dragosasaftei 7 years ago

Sony e unul dintre producătorii care a anticipat cel mai bine evoluția segmentului mirrorless. Dacă D-SLR-urile Sony (denumite SLT-uri datorită sistemului cu oglindă translucidă) n-au fost tocmai cele mai populare, mirrorless-urile sunt într-o creștere continuă și acaparează tot mai mult din piața asta aflată încă la început. Tot Sony a dat startul în mai multe direcții, prima dintre ele fiind lansarea unui mirrorless full-frame.

A6000 și A7 sunt în continuare unele dintre cele mai bune mirrorless-uri de pe piață, ambele cu un excelent raport preț/calitate. Dacă sistemul mirrorless full-frame este încă firav din cauza numărului relativ mic de obiective/accesorii, cel cu senzor APS-C s-a dezvoltat rapid și poate răspunde tuturor nevoilor. Deja nu mai poți face diferența între un D-SLR și-un mirrorless pe această direcție. Și nu multe D-SLR-uri se pot lăuda cu specificațiile lui A6000 în aceeași sumă de bani. Unde mai pui că nu cari cu tine 3 kilograme ci 1 kilogram, sau nici atât, referindu-ne la un kit complet care să acopere toate situațiile.

Dar să revenim la subiect. Sony mai face pas și lansează primul mirrorless full-frame cu stabilizare a imaginii pe 5 axe, A7 II. Dacă țin bine minte acest sistem a fost adus pe piață de Olympus în urmă cu doi ani. Încă de anul trecut se auzeau zvonuri că sistemul acesta o să fie introdus și pe mirrorless-urile Sony, dar se pare că a durat ceva.

Îmi aduc aminte că atunci când am testat OM-D-ul (vezi aici testul) am avut impresia că am aparatul montat pe un steadycam, fără să exagerez, atât de bine stabiliza imaginea. Și asta datorită sistemului de stabilizare pe 5 axe: rotirea senzorului pe planul vertical în față și în spate, pe planul orizontal în stânga și în dreapta și rotirea completă în stânga și în dreapta. E mai ușor de înțeles din imaginea de mai jos decât de explicat în cuvinte.

Sony A7 II

Cert e că sistemul acesta de stabilizare este extrem de eficient. Iată-l în acțiune, filmat chiar pe noul Sony A7 II.

Pe lângă faptul că mirrorless-urile din gama A7 sunt cunoscute pentru rezultatele foarte bune la ISO mare, acum mai vin și cu un sistem de stabilizare foarte eficient. Fotografiatul în lumină slabă pare să fie o provocare din ce în ce mai ușor de depășit.

Trecând la specificațiile tehnice complete observăm că în afară de sistemul de stabilizare nu sunt mari diferențe între A7 II și celelalte modele din gamă: A7, A7R ori A7S.

Sony A7 II

Specificații tehnice – Sony A7 II

 • Senzor full-frame de 24 de megapixeli;
 • Filmare full HD cu 60 de cadre pe secundă;
 • Card SD/SDHC;
 • Conectivitate wireless;
 • Sistem de focalizare în 117 puncte – detecție de fază și de contrast;
 • Vizor electronic cu o rezoluție de 2.400.000 de pixeli;
 • Display LCD rabatabil de 3 inchi cu o rezoluție de 1.228.000 de puncte;
 • Sensibilitate ISO cuprinsă între 50 și 25.600;
 • Timp minim de expunere de 1/8000s;
 • Fotografiere în rafală cu 5 cadre pe secundă;
 • Greutate de 599 de grame.

Lista completă și detaliată a specificațiilor o puteți găsi pe site-ul Sony. Noul mirorrless pare să fie axat pe partea de filmare (conținutul video începe să prindă din ce în ce mai mult teren și este loc suficient pentru producătorii de dispozitive care facilitează filmarea atât pentru amatori, cât și pentru profesioniști) și va fi disponibil la începutul anului viitor cu un preț de aproximativ 8.800 de lei (estimarea noastră). 🙂

Sony A7 II

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

1 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei