LOADING

Type to search

Sony lansează modelele mirrorless a3000 și NEX 5T

dragosasaftei 7 years ago

Sony a anunțat ieri lansarea a noi camere foto mirrorless alături de noi obiective cu montura E. Se pare că Sony pune în continuare un accent puternic pe dezvoltarea în această direcție. Ce-i drept au făcut o treaba cu NEX-urile lansate până acum. Puteți vedea ce am scris noi despre mirrorless-urile Sony aici. Haideți să vedem noile aparate lansate.

Sony a3000

Sony a3000 e un fel de hibrid. Este un mirrorless într-un corp de D-SLR. Cam ciudat, nu? Inițial scopul camerelor foto mirrorless a fost să reducă dimensiunea. Această mișcare e cumva împotriva curentului, dar probabil își are justificarea ei.

Suntem curioși să vedem care ar fi atuul unui astfel de aparat, unui mirrorless în corp de D-SLR. Atuul în sensul comparării sale cu un D-SLR din același buget.

Sony a3000 are un senzor APS-C de 20.1 megapixeli, filmează full HD, are vizor electronic, este compatibil cu 18 obiective cu montura E, sensibilitate ISO cuprinsă între 100 şi 16.000, și un sistem de focalizare cu 25 de puncte. 

Prețul noului aparat în kit cu 18-55mm va fi de aproximativ 400 de euro, fapt care îl clasează sub majoritatea D-SLR-urilor din momentul de față de pe piață. Va fi disponibil din luna septembrie.

Sony a3000

Sony NEX 5T

Sony NEX 5T este un aparat foto mirrorless care se învârte în jurul conceptului de partajare wireless a fotografiilor. Curentul este în această direcție în ultima perioadă. Aparatele foto trebuie să aibă wireless. Iar oamenii chiar caută asta, deși nu știm dacă și folosesc opțiunea la adevăratele capacități și cu regularitate.

Totuși, producătorii se mulează pe cerințe, motiv pentru care și noul aparat este dotat cu sistem wireless și conexiune NFC. Aparatul are un senzor Exmor APS HD CMOS de 16.1 megapixeli, sensibilitate ISO cuprinsă între 100 și 25.600, posibilitatea de filmare full HD și procesor de imagine BIONZ. 

Modelul, asemenea celui de mai sus, va fi disponibil începând cu luna septembrie. Aparatul v-a costa aproximativ 700 de euro în kit cu obiectivul 16-50mm.

Sony Nex 5T

Noi obiective cu montura E

 • Carl Zeiss 16-70mm f/4 OSS – un obiectiv all-around luminos cu stabilizator optic încorporat. Este echivalentul unui 24-105mm pe full-frame.
 • E PZ 18-105mm f/4 G OSS – obiectiv dedicat filmării, este echivalentul unui 27-157.5mm pe full-frame și asigură filmarea cu autofocus și schimbarea fluidă a zoomului, silențios.
 • E 50mm f/1.8 – clasiciul 50 cu 1.8 vine acum și pe montura dedicată aparatelor foto mirrorless.

Noile obiective vor fi disponibile începând cu luna octombrie a acestui an.

Sony 16-70mm

Sony 18-105mm

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

4 Comments

 1. D-Petre 28 August 2013

  La specificatii SONY A3000 se pare ca sta bine. Greutatea mica si pretul de numai 400 euro il pot face atractiv.

  Reply
  1. Dragoș Asaftei 28 August 2013

   Ăsta va fi clar unul dintre avantajele sale! 😀

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei