LOADING

Type to search

Sony RX1R, prime fotografii și impresii

dragosasaftei 8 years ago

Vă spuneam azi dimineață că Sony a lansat două noi aparate compacte, RX100 M2 și RX1R. Vom vorbi în acest articol despre cel de-al doilea model, un aparat compact cu senzor full-frame care ne-a lăsat fără cuvinte în momentul în care l-am testat. Este, cu siguranță, unul dintre cele mai bune modele lansate de brand. Veți vedea mai jos de ce. Haideți să începem întâi cu specificațiile tehnice.

Specificații tehnice – Sony RX1R

  • Senzor full frame de 24,3 megapixeli;
  • Filtrul low-pass a fost eliminat;
  • Obiectiv Carl Zeiss fix de 35mm f/2;
  • Sensibilitate ISO cuprinsă între 100 și 25.600;
  • Filmare full HD 60p;
  • 5 butoane care pot funcțiile dorite;
  • Fotografiere în rafală cu până la 22 de cadre pe secundă;
  • Disponibil în august la prețul orientativ de 2.800 de euro.

Sony RX1R

Și acum haideți să vedem ce poate! 🙂

Fotografii realizate cu Sony RX1R

Vă vom arăta întâi câteva cadre care sunt așa cum au ieșit din aparat, doar că li s-a dat resize. Toate sunt JPEG-uri. Avem și RAW-urile, dar încă nu sunt citite de Lightroom/Photoshop sau alte soft-uri foto. 🙂 Cu ce ISO credeți că au fost realizate? 

Poate crop-urile acestea vă dau mai multe indicii. Sunt crop-uri 100% din imagine. Adică am mărit fotografia la dimensiunea originală și am luat de acolo o parte mică, dar suficientă pentru ilustrare. 

Fotografiile sunt realizate cu ISO 6.400 într-o lumină nu foarte fericită. Rezultatele sunt mai mult decât mulțumitoare! Suntem curioși să vedem cum s-ar comporta și în alte situații de iluminare, dar suntem convinși că rezultatele nu vor fi deloc rele. Pe noi ne-a surprins calitatea pe care o au imaginile chiar și la un ISO atât de mare. Dacă la ISo 6.400 fotografiile arată așa, haideți să vedem cum arată un crop 100% la ISO 320.

Sony RX1R - Test - ISO 300

Kind of speechless! 🙂 Felicitări, Sony, pentru acest nou model! Așteptăm să îl testăm pe îndelete în perioada următoare, dar până atunci considerăm relevante aceste imagini. Repetă, fotografia cu becul și cea cu sticla au fost realizate într-o umbră la pe pervazul unui geam, iar cele cu florile într-o încăpere luminată de câteva becuri destul de slabe. Rezultatele sunt promițătoare!

Vă arătăm în continuare alte fotografii realizate cu Sony RX1R. 🙂 

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei