LOADING

Type to search

Tamron lansează noul 150-600mm f/5-6.3 VC USD, rival pentru Sigma 150-600mm

dragosasaftei 4 years ago

Tamron face pași repezi cu noua gamă de obiective anunțată de ceva timp, iar repoziționarea pare să prindă bine brandului nipon. În urmă cu câteva ore a anunțat lansarea noului Tamron 150-600mm f/5-6.3 VC USD G2, a doua generație a teleobiectivului cu aceeași distanță focală lansat în decembrie 2013 și care, spune producătoru, a fost un succes în rândul fotografilor care au nevoie de o asemenea distanță focală. Noul obiectiv nu îl va înlocui pe cel din 2013, prima versiune rămânând în continuare pe piață. În momentul de față Tamron 150-600mm G1 se găsește la F64, redus, la prețul de 3.870 de lei, unul bun pentru un asemenea obiectiv.

Tamron 150-600mm f/5-6.3 G2: Care sunt noutățile?

Noul obiectiv a fost construit pentru o mai bună compatibilitate cu D-SLR-urile care au senzori cu rezoluții foarte mari, oferind o calitate mai bună a imaginii printr-o optică de calitate superioară

  • Obiectivul ale trei elemente optice LD – Low Dispersion, care elimină în totalitate aberațiile cromatice;
  • Lentilele sunt tratate cu eBAND, un strat extrem de subțire care previne apariția lens flare-ului;
  • Distanța minimă de focalizare este de 2.2m (cu 0,5 mai mică decât la G1 – prima versiune), permițând, cum zic ei, „tele-macro photography”; Ca o comparație, distanța minimă de focalizare la Sigma 150-600mm (pe care l-am testat și care mi-a plăcut tare mult) este de 2.8m. Nikon 200-500, pe de altă parte, are aceeași distanță minimă de focus: 2.2m.
  • Sistemul de focalizare este mai rapid și mai precis. În același timp are funcția de Full-time Manual Focus, permițându-ți să faci oricând ajustări, fără să fie necesară trecerea de la un mod la altul.
  • Sistemul de stabilizare optică salvează acum 4.5 trepte la expunere și are 3 moduri: unul normal, unul pentru panning și unul complet nou. Al treilea mod se concentrează pe stabilizarea și mai bună a imaginii, dar nu îți mai arată prin vizor imaginea stabilizată, economisind practic energie.
  • Flex Zoom Lock: poți bloca și debloca zoom-ul la orice distanță focală, nu doar la capătul scurt cum e la majoritatea teleobiectivelor de acest fel.
  • Construcția e rezistentă la praf și umezeală.
  • Diafragma este controlată acum electromagnetic și pe aparatele Nikon (până acum era doar așa pe Canon), permițând redeschiderea ei cu o precizie și mai mare în timpul rafalelor rapide;

În același timp au mai fost lansate și două noi teleconvertoare dedicate acestui obiectiv: unul de 1.4x și altul de 2x, permițându-ți să ajungi la o distanță focală de 1.200mm pe full-frame și 1.800mm pe crop. Tare sunt curios să le testez și să văd cum arată imaginea la așa distanță focală.

Noul Tamron 150-600mm G2 va fi disponibil începând cu această lună la. Obiectivul a fost deja listat la F64. Întâi vor sosi versiunile pentru Nikon și Canon, iar apoi și cele pentru Sony. 

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei