LOADING

Type to search

Testăm D-SLR-ul Canon 1200D: Prime fotografii și impresii

dragosasaftei 6 years ago

De ieri începând testăm noul Canon 1200D, cel mai recent D-SLR entry-level al brandului, înlocuitorul lui 1100D. Înainte de a face testul comparativ între el și 1100D, vom fotografia cu noul D-SLR în tot felul de situații. Primele fotografii le-am realizat chiar ieri imediat cum am luat aparatul de la F64.

Am profitat de faptul că era înnourat și am vrut să văd cât de bine redă culorile în astfel de situații. La o primă impresie am observat că atunci când am fotografiat florile copacilor (în loc cu lumină puternică pe fundal) culorile sunt redate exact așa cum ar trebui să fie, poate doar puțin mai reci. Însă atunci când am fotografiat albina pe păpădie cu fundalul în umbră culorile au fost destul de mult afectate și virate în spre albastru. Puteam corecta prin schimbarea temperaturii de culoare, dar am ales să las pe modul Auto tocmai ca să văd care sunt alegerile pe care le face aparatul.

Totuși, în ciuda culorilor virate spre albastru (care pot fi corectate, așa cum ziceam), am observat că sistemul de focalizare e destul de precis și rapid. N-am avut nicio problemă în a fotografia florile copacilor care se mișcau continuu din cauza vântului. La fel și atunci când am fotografiat albina. Cadrul cu albina când „decolează” nu e focalizat cum trebuie, dar asta nu ține de aparat. Am focalizat când albina era pe păpădie, iar când a zburat am declanșat. Din cauza că atunci când s-a ridicat a venit direct în spre aparat sistemul de focalizare n-a mai avut cum și pe ce să facă focusul.

Și acum haideți să vedem primele fotografii. Vom reveni zilele acestea cu review-ul final. Și nu uitați, dacă vreți să luați noul Canon 1200D noi vă dăm un rucsac foto cadou! Mai multe detalii găsiți aici

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei