LOADING

Type to search

Test la Raliul Deltei cu Nikon 80-400mm f/4.5-5.6 VR

dragosasaftei 5 years ago

Abea asteptam sa vina Raliul Deltei care s-a desfasurat in perioada 5-6 iunie langa Tulcea, intr-un peisaj – cum se zice pe limba pilotilor -ca la mondiale. Pe suprafata de macadam foarte bun si peisaj de poveste. Rezultatele dupa a doua zi de concurs la Danube Delta Rally 2015 au fost cu Simone Tempestini și Dorin Pulpea pe primul loc, împărțind podiumul celei de-a V-a etape a CNRD cu Bogdan Marișca și copilotul Carmen Găureanu pe locul 2, si Gergo Szabo și Karoly Borbely pe locul 3.

La Danube Delta Rally am avut ocazia sa testez un obiectiv nou de la Nikkor care intra in gama sport. Este vorba de un obiectiv tip zoom  Nikkor AF-S 80–400mm f/4.5-5.6G ED VR este util și pentru formatul FX.

Are un pret mai pieprat decat predecesorul sau, dar cu multe inbunatatiri care ii ofera o calitate mult peste cel anterior. Este foarte bine construit si tratat cu nanocristale, care reduc aberatiile optice oferind imagini foarte bune. Pentru ca este tip zoom e usor de utilizat in momente cum ar fi fotografierea la un rally unde masinile gonesc in fata ta luptand pentru secunde si trebe sa le suprinzi.

Distanța focală mare ne permite sa stam mai departe de un viraj unde ar fi foarte periculos. Avem avantajul ca de la distanta putem deja sa avem niste cadre reușite la 400 mm pana ce se apropie masina si trece prin fata noastra cand obiectivul folosim la 80mm. Daca dorim, putem si sa blocam la 80mm. La motosport folosim DSLR ul in mod AF-C cu timp scurt de expunere sa inghetam imaginea si cu VR ul Activ. Am testat sa trag din mana fara monopied si pe timp de 1/80 la 200mm si imginea era sharp si in focus, adica VR ul isi face bine datoria .

Dar pentru o zi intreaga va sugerez sa folositi monopied. Daca lumina este buna atunci sigur are un mare avantaj pe un Body DX ca atunci ajungem la un 600mm. A fost un weekend foarte frumos si placut si va las sa urmariti imginile de mai jos.

Fotografii și text de Attila Szabo.

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei