LOADING

Type to search

Test cu Nikon 200-400mm f/4G ED VR la The Great Race în Budapesta

dragosasaftei 6 years ago

Pe 1 mai a avut loc în Budapesta „The Great Race”, eveniment care promovează sporturile cu motor, atât terestre, cât și aeriene. La eveniment a participat și campionul mondial de Formula 1, nimeni altul decât Kimi Raikonnen.

Alături de el au mai fost alte nume mari din lumea F1, precum David Coulthard și Dani Kvyat de la Red Bull F1 Team, dar și campionul mondial de la aeroshow, Beseneyi Peter.

Evenimentul a avut loc în centrul Budapestei și a strâns la un loc peste 100.000 de oameni. Am luat parte și eu la eveniment ca fotograf, profitând de ocazie să testez kit-ul format din Nikon D4s și Nikkor AF-S 200-400mm f/4 G VR.

Din cauza numărului foarte mare de privitori, fotografiatul activităților de pe sol a fost destul de dificil. Așa că am hotărât ca la prima parte a evenimentului, la Aero Show, să fac niște cadre cu avioanele deasupra Dunării ca să le pun în context când mai bine. Am vrut să surprind în aceleași imaginii detalii din oraș, dar și acțiunea.

M-a ajutat mult obiectivul și, deși e destul de greu fizic (3,3kg), îți oferă o mobilitate destul de mare datorită plajei focale. Sistemul de focalizare m-a ajutat să prind focusul rapid pe avioanele și mașinile care se mișcau cu viteze foarte mari, iar sistemul de stabilizare a compensat din mișcările mâinii.

Majoritatea fotografiilor le-am făcut cu f/5.6, ISO 200 și minim 1/2.500s, ca să pot îngheța acțiunea, și am declanșat în rafală, profitând de cele 11 cadre pe secundă ale lui D4s.

În a doua parte a evenimentului, cea cu mașinile de Formula 1, m-am folosit și mai mult de distanța focală de 400mm și am urcat pe un deal de deasupra podului cu lanțuri, cel mai vizitat punct turistic din Budapesta. Așa am reușit să-l fotografiez pe Raikkonen gonind cu Scuderia Ferrari la peste 200km/h. M-am folosit mult și de modul de focalizare 3D atunci când urmăream mașinile.

E interesant de știu că deși diametrul lentilei frontale e unul foarte mare, cel pentru filtre e de doar 52mm introducându-se în obiectiv printr-un accesoriu încorporat. E util și eficient din punct de vedere al costurilor.

Obiectivul Nikon 200-400mm f/4G VR se găsește în momentul de față la prețul de 29.999 de lei.

Text și fotografii de Attila Szabo

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei