LOADING

Type to search

Testăm obiectivul Sigma 24-105mm f/4 ART: Prime fotografii și impresii

dragosasaftei 7 years ago

De multe ori obiectivele all-around vin cu compromisuri. Ba nu sunt compatibile cu formatul full-frame, ba nu au o calitate bună pe toată plaja focală, ba nu au sistem de stabilizare, ba nu focalizează cum trebuie. Apar tot felul de situații care pot crea diverse probleme. Totuși sunt câteva obiective care fac excepție de la aceste situații.

Sigma 24-105mm f/4 ART OS este unul dintre ele. E un obiectiv all-around lansat în toamna anului trecut, în luna octombrie. Obiectivul este compatibil cu formatul full-frame și are și sistem de stabilizare. În momentul în care l-am luat în mână mi-am reamintit ce înseamnă gama Sigma ART: obiectiv greu, solid, care se simte bine în mână și care-ți oferă încredere la utilizare.

Apoi când am început să fotografiez mi-am dat seama că este, probabil, obiectivul all-around pe care mi l-aș cumpăra pentru aparatul meu. Mi-a plăcut tare, tare mult cum s-a comportat! Desigur, am realizat fotografiile de mai jos și un fotoreportaj în Heidi Chocoworld, dar n-am fost deloc dezamăgit de fotografiile obținute.

Poate pentru formatul DX e un pic cam strâns obiectivul, dar pentru full-frame este o alternativă excelentă la clasicele obiective puse la dispoziție de producători. Iată primele fotografii pe care le-am făcut cu 24-105-ul de la Sigma. Am început cu fotografii de produs (test la f/4, f/8 și f/11) și cu un test pentru verificarea calității în contralumină (la aceleași valori ale diafragmei).

E un obiectiv corect optic. N-am văzut aberații cromatice deranjante sau distorsiuni evidente. Parcă vignietează puțin cam mult la f/4 și la capătul wide, dar nu e atât de deranjant. Să privim fotografiile.

Sigma 24-105mm f/4 ART este disponibil la Photosetup la prețul de 2.988 de lei (+ geantă Kata cadou) pentru Canon și Nikon.

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei