LOADING

Type to search

Test video cu Sigma 18-35mm f/1.8: Seară de iarnă în București

dragosasaftei 6 years ago

De câteva zile dimineața și seara (uneori chiar și toată ziua) e în București o ceață atât de densă încât deseori abia vezi la câțiva metri în fața ta. E o ceață fotogenică, am putea spune. Iar pentru noi reprezintă o ocazie bună pentru testarea diferitelor echipamente foto pentru că sunt condiții dificile care pun la încercare diverse funcții ale aparatelor, obiectivelor și așa mai departe.

Ieri seara am testat modul în care se poate filma cu obiectivul Sigma 18-35mm f/1.8 pe care îl testăm zilele acestea. Aseară, la ora 19, eram în Piața Univeristății și filmam cadrele pe care le veți vedea mai jos. Majoritatea au fost realizate cu diafragma deschisă între f/2.2 și f/4 și cu sensibilități ISO cuprinse între 640 (cadrul cu statuia lui Ion Heliade Rădulescu) și 4.000. Cel mai des am filmat cu ISO 2.500.

Obiectivul e unul extrem de avantajos pentru filmare. Plaja focală de 18-35mm îți permite să filmezi atât peisaje sau scene urbane, cât și interviuri sau scene cu diverse personaje, iar deschiderea mare a diafragmei îți oferă o foarte bună separare a subiectului de fundal.

Pentru calitate și claritate optimă recomand filmarea cu obiectivul în cauză cu diafragma f/2.5 sau f/2.8. Cadrele vor ieși sharp, iar bokeh-ul va fi în continuare unul cremos. Priviți filmulețul! Revenim zilele acestea și cu review-ul complet (azi dimineață l-am mai supus la un test și am fotografiat prin ceață în Herăstrău).

Seară de iarnă în ceață – Test Sigma 18-35mm f/1.8 from Blog de fotografie on Vimeo.

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

5 Comments

 1. joita lucian 9 January 2014

  Au scos astia de la canon un dslr care se spune ca face focus automat, l-am testat doar ca la obiectivele normale focalizeaza cam greu dar la ce speciale de filmare daca nu gresesc stm cred ca se numesc, megre super, singurul inconvenient este ca nu e full frame in rest merita pentru orice videograf entuziast .Flimul arata bine la 640 iso…doar ca e cam greu la evenimente de filmat cu el la diafragma aia!

  Reply
  1. Dragoș Asaftei 9 January 2014

   Cred ca a referiti la noul Canon 70D care filmeaza intr-un mare fel, iar focalizarea e asa cum spuneti dvs.

   Desigur, si cu acest obiectiv pot fi scoase lucruri asemanatoare. Sunt convins sa se comporta excelent pe 70D.

   1. joita lucian 9 January 2014

    Da l-am testat si eu la f64 ..si mi se pare o investitie buna chiar si cu obiectivul ed chit…doar ca am mai stat ..cu gandul ca poate pare ceva similar full frame…oricum e..destept pt banii pe care ii dai pe el!

 2. joita lucian 25 February 2014

  Ma gandesc totusi ca poate apare un full frame ca ….e cam slabut la iso!:(

  Reply
  1. Dragoș Asaftei 25 February 2014

   ISO-ul e de la D7000. 🙂 Sper să apară și pentru full-frame!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei