LOADING

Type to search

Selfie-ul de la Oscar intră în topul TIME: Cele mai bune fotografii din 2014

dragosasaftei 6 years ago

Până unde ajunge fotografia cu telefonul mobil? Cât de adevărată-i vorba că cea mai bună cameră foto e cea pe care-o ai cu tine? Cred că știm deja răspunsul la aceste întrebări. Cert e că e abia începutul. Avem camere foto din ce în ce mai bune pe telefoane (vezi topul cu cele mai bune camere foto de pe smartphone-uri în 2014). Piața aparatelor foto compacte e în scădere, iar oamenii fie preferă să fotografieze cu telefonul, fie își iau un mirrorless ori un D-SLR. Direcția de deja clară.

Dovadă o face selfie-ul făcut la începtul anului la gala premiilor Oscar. Pe lângă faptul că a dat startul valului de selfie-uri în toată lumea, fotografia a fost aleasă de Time și în topul celor mai bune făcute în 2014. Fotografia avea în prima oră de la publicarea pe Twitter peste 1 milion de retweet-uri. Acum s-au adunat mai mult de 3.3 milioane. E una dintre cele mai vizibile fotografii făcute vreodată.

Și a fost făcută cu un telefon. Că a fost făcută de o vedetă și că în fotografie sunt câștigătorii Oscarurilor e altă treabă. Bineînțeles că faptul ăsta a contribuit la vizibilitatea ei. Însă nu acesta a fost criteriul de alegere în topul făcut de revista TIME. Ei aleg fotografiile puternice, fotografiile de impact. Iar poza făcută de Ellen DeGeneres cu telefonul mobil a intrat în top.

Din ce-am găsit pe internet n-a mai intrat până acum o fotografie făcută cu telefonul mobil în topul TIME sau în alt astfel de top renumit. E o premieră. E un început. E o dovadă a faptului că scuza cu „nu am aparat bun, nu pot să fac poza asta” s-a cam dus. Să vedem ce urmează-n 2015!

Până atunci fiți cu ochii și pe Instagram. Azi a ajuns la 300 de milioane de utilizatori, iar 2015 sigur o să fie anul în care succesul rețelei sociale o să se resimtă și la noi.

Dar să vedem și topul complet al fotografiilor alese de TIME.

TIME: Top 10 fotografii din 2014

APTOPIX Russia Hailstorm Deaths

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei