LOADING

Type to search

Befree: Unele dintre cele mai utile trepiede foto pentru călătorii

dragosasaftei 3 years ago

De călătorești mult și îți place fotografia de peisaj temeinic făcută, atunci sigur ai cu tine întotdeauna un trepied. Te ajută să poți fotografia cu diafragma închisă mult și timpi lungi de expunere, să surprinzi peisaje de noapte, să obții imagini perfecte și să scoți maximul din detalii.

Doar că să cari un trepied cu tine poate fi complicat, mai ales când urci pe munte ori mergi foarte mult pe jos. Trepiedele care costă mai puțin sunt de obicei mult prea grele, iar cele care sunt mai ușoare – din carbon – costă destul de mult pentru o primă investiție.

Manfrotto a lansat acum 3 ani gama Manfrotto Befree (dedicată călătorilor și celor care au nevoie de un trepied cât mai compact) și de atunci a tot dezvoltat-o încât are o serie de modele utile pentru diverse tipuri de aparate foto. Le-am ales pe trei dintre modelele care ne-au făcut cu ochiul, ordonate în funcție de prețul lor.

1. Manfrotto Befree Travel kit – 750 de lei: e cel mai accesibil din gamă, e dedicat fotografierii, are 41cm strâns, cântărește doar 1,4 kilograme, susține aparatură foto de 4 kilograme (lejer un D-SLR cu un teleobiectiv), montura de cameră are sistem Quick Relase (permite montarea rapidă pe trepied), vine cu husă în pachet.

2. Manfrotto Befree Advanced Lever – 931 de lei: are 40cm strâns, cântărește aproape 1,5 kilograme, poate susține aparatură foto de până la 8 kilograme, are sistem Quick Release, dar și Easy Link, care permite prinderea de trepied a unor accesorii, cum ar fi un microfon ori o lampă led. Vine și el cu husă inclusă.

3. Manfrotto Befree Carbon – 1.467 de lei: el e eroul gamei. Are 40cm strâns, cântărește puțin peste 1 kilogram, poate susține aparatură foto de 4 kilograme, vine cu husă de transport, a câștigat premiile TIPA și Red DOT pentru design.

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

1 Comments

  1. Vicovan Alin 8 March 2018

    Multumesc pentru stafuri chiar cautam asa ceva! 😀

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei